Csütörtökön is napsütéses napunk lesz

Marad a kellemes időjárás

2015/04/16

Csütörtökön marad a napos, száraz idő, igazi hétvégi előfutára a pihenésnek. Egy-két helyen előfordulhat zápor, de ez főleg a magasabban fekvő határvidéken lesz valószínű.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

A fátyol- és gomolyfelhők mellett csütörtökön is sok napsütés várható. Csapadék az ország legnagyobb részén nem lesz, de csütörtökön az északkeleti határvidéken egy-egy zápor kialakulása nem kizárt. Csütörtökön a Salgótarján-Debrecen vonaltól északkeletre nagy területen erősödhet meg a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között valószínű, ennél hűvösebb az északi völgyekben, kissé melegebb a keleti határvidéken lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24 és 28 fok között várható.

Beautiful Spring Girl with flowers

Az időjárási helyzet Európában

Anticiklon alakítja az 50. szélességi körtől délre a kontinens időjárását, emiatt arrafelé jellemzően napos, csapadékmentes az idő. A délről érkező meleg levegő hatására Franciaországban 25 és 30 fok közötti csúcshőmérsékletet mérnek, másutt többnyire 18 és 25 fok között alakul a maximum-hőmérséklet. Észak-Európa felett ugyanakkor több középpontú ciklon örvénylik, változékony, felhős, többfelé esős időjárás a jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet Skandináviában általában 3 és 9 fok között alakul.

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé egyre melegebb levegő áramlik, napos, fátyolfelhős, kora nyárias idő ígérkezik.

 

Hozzászólások