Cuki videó – Így sütkéreznek ördög Nóri gyerekei

Együtt készítik a karácsonyi finomságokat

2015/12/10

Ördög Nóri imád minden közös programot a gyerekeivel, és a karácsony közeledtével mi lehetne aktuálisabb, mint a mézeskalács készítés?

Az anyukák jól tudják, hogy a közös sütés-főzés a gyerkőccel nem is olyan egyszerű, amilyennek látszik, ám arra az esetre, ha valaki mégis megpróbálkozna vele, Ördög Nóri összeállított egy hasznos listát a Kisfelfedezőblogon, mire érdemes odafigyelni a művelet közben.

  1. Ne kezdj neki éhes gyerekkel!
  2. Ha mégis – én pl. rendszeresen elkövetem ezt a hibát –, gondoskodj 2-3-szoros mennyiségről a hozzávalókból.
  3. Csak olyan helyen lássatok munkának, ahol nem kell percenként pánikrohamot kapnod a kosz és a foltok miatt, mert úgysem megúszható, hogy térdig járjatok a végére a ragacsban. Éppen ezért sütiztünk mi is legutóbb a studibölcsiben…:-)
  4. Az alkotás célja soha nem a végeredmény. Mindig legyen B-terv, hogy mit adsz enni a gyereknek a közösen készített étel helyett…
  5. Rövid, könnyű recepteket válassz, mert a meló 2/3-adánál úgyis elfogy a türelem, neked pedig a rajtad csimpaszkodó, éhes és nyűgös gyereket egyensúlyozva, fél kézzel kell befejezned az alkotást
  6. A műsorvezető egy édes videót is megosztott arról, hogyan cukiskodik Venci, Mici és az egyik kis barátnője a konyhába – bár a munka nem tűnik teljesen hatékonynak, annál aranyosabbak a lelkes csemeték. Az alábbi bejegyzésre kattintva a videót is meg tudod nézni!

   󾬗󾬓 ☺️󾥹

   Szerző: Ördög Nóra2015. december 10.

Hozzászólások