Cukkinihajó grillezve

Egészséges, energetizál, és persze finom is!

2016/07/08

A cukkinihajó egy kifejezetten vicces dolog, ami igazából semmi extrát nem takar egy kis töltött cukkinin kívül. Ellenben nagyon finom. Mutatjuk a receptet!

Mennyivel jobban hangzik így, hogy cukkinihajó, mintha csak annyit mondanánk, hogy töltött cukkini, nem igaz? Első blikkre így valami különlegességre gondolhatnak a vendégek, pedig amúgy nem nagy varázslat, és elkészíteni sem tart sokáig. Viszont ami picit csípős, picit fűszeres és ráadásul még bacon is van benne, az csak jó lehet!

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini
  • 1 szelet fehér kenyér, apró darabokra tépve
  • 10 dkg kockázott bacon 
  • 1 ek darált fekete olajbogyó
  • 1 jalapeno paprika, darálva
  • 3 ek kockára vágott zöld chili paprika
  • 2 fej aprított hagyma
  • 3 apróra vágott paradicsom
  • 10 dkg sajt
  • 1 csipet szárított bazsalikom
  • fűszersó ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:

Készítsük elő a grillt a megfelelő hőmérsékletre.

Tegyük a cukkinit egy fazékban annyi vízbe, amennyi éppen ellepi. Forraljuk fel, majd főzzük kb. 5 percig. Csepegtessük le, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe. Egy kanállal szedjük ki a belsejét, majd pépesítsük.

Egy tálban keverjük össze a cukkini pépesített belsejét a kenyérrel, baconnel, olajbogyóval, jalapeno és chilipaprikával, majd mehet bele a hagyma, paradicsom és a sajt is. Szórjuk meg a bazsalikommal, fűszersóval és borssal.

Töltsük meg a cukkinik héját a töltelékkel. Miután végeztünk, csomagoljuk a hajókat alufóliába, és 15-20 perc alatt süssük őket készre a grillen.

Jó étvágyat!

Hozzászólások