Cyber-shot™ RX100 III – Professzionális minőség a zsebében

Kiváló készülék a szelfi fanok részére

2014/05/16

A Cyber-shot™ RX100 III szélesebb, világosabb lencsékkel és beépített keresővel, még több élményt sűrít kompakt méretbe.

  • Nagy fényerejű, széles látószögű ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-70mm F1.8-2.8 lencsék
  • Visszahúzható OLED Tru-Finder™ ZEISS® T* bevonattal
  • 20.1 effektív megapixeles hátsó megvilágítású 1.0-type Exmor R™ CMOS szenzor és BIONZ X processzor
  • 50 Mbps gyorsaságú adatátviteli sebesség, Full HD filmek XAVC S támogatással
  • Könnyű szelfi készítés a kihajtható LCD kijelző segítségével
  • 4K állókép kimenet
  • Továbbfejlesztett kézi vezérlők és új egyéni gombok

sony-cyber-shot-rx100

A Cyber-shot™ RX100 III optimális megoldást kínál olyan fotósok számára, akik a professzionális képalkotás mellett felszerelésük könnyen hordozhatóságát is fontos szempontnak tartják. Így a Cyber-shot™ fényképezőgép-család legújabb tagja tökéletes társ lehet a mindennapi feladatokban.

Tartós és masszív, az utazást is jól bíró alumínium borítás és könnyed forma összhangja jellemzi a készüléket: a Cyber-shot™ RX100 III megjelenésében fellelhető a már elismert elődök vonalvezetése. Megnövelt lencse és egy gyors képfeldolgozó processzor egészíti ki a visszahúzható OLED Tru-Finder™-t, mely ZEISS® T* borítással rendelkezik. A továbbfejlesztett mozi funkciókkal és 180 fokban dönthető LDC kijelzővel nemcsak egy praktikus, hanem egy stílusos, fix objektíves fényképezőgépet tarthatunk a kezünkben, mely akár a zsebünkben is elfér.

A ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-70mm F1.8-2.8 objektív segítségével a készülék a tájképek készítésének mesterévé válik. A széles látószögű objektívnek és az F1.8-F2.8-as értékek között változtatható rekesznyílásnak köszönhetően, a tárgyak élesen kiemelkednek a homogén háttérből. Az objektív szintén lenyűgöző fénygyűjtő képessége rövidebb záridőt biztosít a gyorsan mozgó témák esetében. A beépített három fokozatú (1/8) Neutral Density szűrő pedig még nagyobb szabadságot ad a kreativitásnak napsütötte terek és elmosódó, mozgásban lévő esetleg vizes felvételek esetén.

Sony-Cyber-Shot-RX100-II-Digital-Cameras-image-1

Egy másik régóta várt kiegészítés a Cyber-shot™ RX100 III-on a nagy kontrasztú, visszahúzható OLED Tru-Finder™, ami világos, részletgazdag látványt nyújt a fotós számára. A kereső optikai felület ZEISS® T* borítással drámaian csökkenti a visszatükröződéseket és rendkívül tiszta képet biztosít. A praktikus szem-érzékelő automatikusan vált a kereső és a kijelző között, az aktuális használattól függően.

A részletgazdag állóképektől a vibráló Full HD filmekig – minden tökéletesen tiszta, köszönhetően a fényképezőgép 20.1 effektív megapixel 1.0 típusú, hátsó megvilágítású Exmor R CMOS képérzékelőjének. Az érzékelő sokkal nagyobb az általános kompakt gépekéhez képest, ez pedig kiemelten fontos a fókuszon kívül eső gyönyörű hátterek, lélegzetelállító állóképek és videók készítéséhez.

A Sony legújabb generációs X BIONZ képfeldolgozó motorjával kiegészített érzékelő alacsony képzajjal dolgozik, és gyenge fényviszonyok mellett is jól használható. Háromszor gyorsabb elődjénél, a finom textúrákat természetesen reprodukálja a részlet-sokszorosító technológiával. Emellett fénytörést csökkentő beállítással is rendelkezik, melyek a szűk helyeken készített, jobb minőségű felvételeket biztosítja. Beépített térspecifikus zajcsökkentő révén könnyedén módosíthatja a gyengén megvilágított belső terek és éjjel készített képek világosságát.

A gyors BIONZ X processzor szintén erősíti az izgalmas, új videó tulajdonságokat. A Cyber-shot™-nál először a RX100 III támogatja hatékonyan a XAVC S formátumot. A professzionális XAVC sztenderden alapulva csodás Full HD felbontású videó készíthető 50 Mbps-ig, minimális képzajjal, még élénk, mozgalmas jelenetek esetén is.

sony_cíber

A kamera HD felvételek rögzítésére is alkalmas 100 fps-ben XAVC S üzemmódban.

A kézi videofelvételek még élvezhetőbbé válnak az Intelligens Aktív Módnak köszönhetően, amely minimálisra csökkenti a fényképezőgép rázkódását. A formaelemzési technológiát és az 5-tengelyes stabilizációt először kombinálták az RX100 sorozatban, ezzel biztosítva a stabilitást a mozgás közben felvett filmek esetében is.

Az újonnan hozzáadott 4K állókép kimenet lehetővé teszi a képek 4K felbontásban való nézegetését a televíziónkon is. A magas felbontású képek átküldhetőek HDMI-n, vagy Wi-Fi-n keresztül, a Triluminos Colour® segítségével gazdag színeket és élethű textúrákat biztosítva a fényképezőgéppel kompatibilis BRAVIA TV modelleken.

Apró mérete ellenére, a kamera számtalan filmes funkciót örökölt a Sony professzionális videokameráitól. A HDMI kimenet révén akár Full HD felvétel is tárolható egy külső eszközön. Az LCD kijelzőn található “zebra minta” és a képkereső segít azonosítani a legvilágosabb területet a képen, és a kettős videofelvevő egyszerre tárolja a kis MP4 formátumú fájlok mellett, a kiváló minőségű AVCHD / XAVC S fájlokat is.

A szelfi fanok biztosan örömmel fedezik fel maguknak a forgatható 3.0 típusú Xtra Fine LCD kijelzőt, amely 180 fokban visszahajtható, így könnyedén készíthetünk saját portrékat karnyújtásnyi távolságról, emellett nagyon hasznos, amikor különböző perspektívákból készítünk képeket.

Az RX100 családban debütált készüléken könnyen kiválasztható kreatív effektek és még sok más lehetőség használata tovább tökéletesíti a fotókat, az egyszerű felhasználói élményt pedig az integrált NFC / WiFi kapcsolat biztosítja.

A rajongók értékelni fogják a kézi vezérlésű lehetőségeket, amelyek segítenek a tökéletes képek mesteri elkészítésében. A funkciók az új Felhasználó gomb alatt illetve a kontroll fogaskerékkel érhetőek el, ahol kiválaszthatja az Önnek megfelelő egyéni fényképezési stílusát. A kontroll kerék és a funkció gomb egyaránt testreszabható, és azonnal hozzáférést biztosít a gyakran használt beállításokhoz.

Hozzászólások