Czeizel Endre fia a saját neméhez vonzódik

A professzort először sokkolta a hír

2015/04/11

Czeizel Endre, mióta egy ország aggódik érte, szinte napi szinten szerepel a bulvármédiában, valamilyen, az életét jelentő fontos kérdéssel kapcsolatban. Nem is olyan régen kiderült, hogy kettős életet él, előtt pedig nagy port kavart a hír, hogy halálos beteg. Most itt egy újabb megdöbbentő tény a világhírű genetikus életéből!

Czeizel Endre a rengeteg kutatás és eredménye mellett élete legnagyobb fő művének a családját, de legfőképpen a gyermekeit tartja! Két házasságából három gyermeke született, de második felesége lányát is ő nevelte fel. A szomorú tragédia után, mely első feleségének elvesztését követte, az árván maradt gyermekek hamar megkedvelték az édes mostohát.

Izgalmas vallomást tett a napokban Czeizel Endre, aki a nagyvilág elé tárta féltett titkát. Bár boldog házasságban él második feleségével, a professzor újra szerelmes lett, egy nála 44 évvel fiatalabb nőbe. Mindkét asszony tud a másik létezéséről és elfogadták a tényeket. A pikáns családi élet részleteit itt olvashatod!

Czeizel

Bár saját bevallása szerint Gábor, Balázs és Barbara a legfontosabbak számára, elárulta, hogy néha bizony kevesebb időt tudott velük tölteni, mint szeretett volna. A kevés rendelkezésre álló idő miatt Czeizel professzor kialakított magának és családjának egy rendszert, amiben napra pontosan csütörtökönként moziba, szombaton múzeumba, vasárnap pedig kirándulni vitte a gyerekeket. Legnagyobb szívfájdalmára ezt később felhánytorgatták neki, mert voltak olyan helyzetek, amikor jobb lett volna otthon maradni, vagy más programot csinálni. A katonás rendszer ellenére állítja, nagyon szereti a gyermekeit, ők a legfontosabbak számára. Ezért érte hideg zuhanyként, amikor legidősebb fia, Gábor, 21 évesen bevallotta neki, hogy homoszexuális.

Czeizel Endre

‘Huszonegy éves volt a legnagyobb fiam, Gábor, amikor elmondta, hogy meleg. Ez nem volt kis megpróbáltatás a számomra. Tudom, nem tehet róla, tudom, hogy nagyon rendes ember, tudom, hogy jó képességű fiú – volt, jelenleg már 54 éves. Sőt általánosságban is úgy tapasztalom, hogy a homoszexuálisok sok területen még nagyobb talentumok lehetnek, mint a heteroszexuálisok. Csak mint apa féltem a fiamat, mert tudom, hogy Magyarországon homoszexuálisnak lenni még nem könnyű. (…) Nem tagadom, megrázott a dolog, de jó, hogy tudom. Azt hiszem, az ilyesmi egy apa-fiú kapcsolat nagy próbája. Nekem is elállt a lélegzetem a bejelentésétől, mert tudtam, hogy ez alapvetően fogja befolyásolni az egész életét. Ő egyébként büszkén vállalja a melegségét, nagyon kiáll a melegek jogaiért, és részt vesz a felvonulásokon is. Amit részben megértek, részben pedig nem” – idézi a genetikust a Blikk.

Hozzászólások