Damu a börtönben kérkedett tettével

Kitálal a cellatárs

2015/06/11

Döbbenetes információkkal állt elő Damu Roland egykori rabtársa, aki két hónapot töltött a tiszalöki börtönben a színésszel egy cellában, végül kérte az áthelyezését, mert nem bírta már tovább. Damu ápolatlan és pökhendi volt, de ami rosszabb, a férfi szerint kérkedett azzal, amit Vajna Timivel művelt egykor.

Damu könyve a napokban jelent meg és mindenkinek azt ígérte, hogy kitálal az igazságról. Mármint a saját igazáról, hiszen a bíróság elítélte, és börtönbe kellett vonulnia azért, amiért brutálisan megverte és megerőszakolta egykori barátnőjét, Palácsik Tímeát, aki azóta Andy Vajna felesége lett. A színész mindvégig ártatlannak vallotta magát és megfogadta, hogy amint lehetősége nyílik rá, megírja történetét a saját szemszögéből.

20130108-bortonben-marad-damu-roland-eutasitottak3

A legtöbb ismert embernek, még ha hibát is követ el, kapóra jön, ha a börtönben töltött ínséges idők után könyvet adhat ki a saját álláspontjáról. Így történt ez Stohl András esetében is, de hasonló népszerűségre tett szert a rendszerváltás utáni idők egyik legkeresettebb rablója is, Ambrus Attila, aki csak Viszkisként híresült el, és tettei ellenére már-már nemzeti hősként lett aposztrofálva. Zalatnay Sarolta, mindenki Cinije is ült börtönben, ő nem konkrétan a börtönéveket írta meg, hanem az odáig vezető útról mesélt, majd az azóta történtekről.

Egy dolog tehát megállapítható, mindenki számára jövedelmező, ha az ínséges időket követően papírra vetheti saját igazát. Legyen az fikció vagy valóság. Damu sok megdöbbentő információt osztott meg gyerekkoráról, alkoholista édesanyjáról és sanyarú tinédzser éveiről. A hetekben napvilágot látott könyv egykori cellatársa, Ritz Mihály kezébe került, aki kiakadt a benne olvasottakon. A csalásért ült Ritz a Story magazin hasábjain tálalt ki Damuról. “Amikor becsapódott mögöttünk a zárkaajtó, Damuból gyakran előtört az állat. Olyankor egyszerűen csak szabolcsi parasztnak szólított, mert nyíregyházi vagyok, és minden keserűségét, dühét énrám zúdította” – meséli Mihály. “Damu örökké a cipőjét tisztogatta, de az alapvető higiéniára már nem adott. Együtt dolgoztunk a konyhán és munka után mindig lezuhanyozhattunk, ő azonban ezt nem tette meg! Arra hivatkozott, hogy túl sokan vagyunk a fürdőben, ő pedig nem szereti a bezártságot. Csakhogy fent, a szűk zárkában elviselhetetlen szaga volt. A ruháit sem mosta ki, az ágy alatt tárolta a szennyesét. Amikor szóltam neki, őrjöngeni kezdett. Verekedett, de nagyon sunyi módon harcolt.”

damu2

Ritz állítása szerint Damu többször kérkedett azzal, hogy milyen kapcsolatai vannak a médiában, így ez egyfajta védettséget jelentett számára. Sokan nem szerették odabent, fennhordta az orrát és Művész úrnak szólíttatta magát. A cellatárs döbbenettel olvasta a Vajna Timire vonatkozó részeket. “Persze voltak csendesebb napok is. Amikor munka után Damu az ágyán törökülésben a könyvét írta. Néha abbahagyta az írást, és kényszeresen mesélt arról, mit tett Tímeával. Fogadkozott, ha kikerül, megtalálja a módját, hogy megbosszulja, amiért a nő börtönbe juttatta őt. (…) Amikor az első pofont kapta a lány, rázuhant a kanapéra. Feltápászkodott, és sírva könyörgött, hogy ne bántsa. De Damut ez nem hatotta meg. Jött a következő és a következő pofon…” – olvasható a lapban.

Damu egyelőre nem reagált az állításokra. A rossz fiús imidzs még akár kapóra is jöhet neki. Egy magát Big Man művésznéven szólító producer ugyanis filmet szeretne forgatni, amiben a színésznek szánná a nehézsúlyú bűnöző szerepét. A Bors információi szerint a stáb már fel is vette a kapcsolatot Damuval, folynak a tárgyalások. Pénz van, lehetőség van, több ismert embert is szeretnének bevonni a produkcióba. Kíváncsian várjuk a folytatást.

Vajna Timi a borzalmak elfelejtésén dolgozik, és még azt is kilátásba helyezte, hogy bezúzatja Damu könyvét. Érthető, ha nem szeretné viszontlátni azt, ami vele történt, vagy esetleg azt, ami meg sem történt. Ráadásul akkoriban az egész sajtó előtt zajlottak az események, tehát nem maradhatott rejtve egyetlen részlet sem. Olvass tovább!

Vajna Timi

Hozzászólások