Damu hamarosan szabadulhat?

Vajon mihez kezd majd régi élete nélkül?

2014/12/30

Damu Roland és Palácsik Tímea története évekkel ezelőtt óriási port kavart. Timi nemi erőszakkal és bántalmazással vádolta egykori szerelmét. Bár Damu ártatlannak vallotta magát, többet is bizonyítani tudták erőszakosságát, 2012 márciusában pedig el is ítélték, akkor négy és fél évet kapott.

Damu elmondása szerint a börtönben teljesen új életet kezdett. Feleségül vette szerelmét, Edinát és a börtön aktív résztvevőjévé vált: dolgozott a börtönkonyhán, színjátszókörös lett majd darabokat is rendezett. Arra viszont, hogy szabadulása után a kinti életben is folytathatja régi életét, nagyon kicsi esély van. Sem a Jóban rosszban, sem egyetlen szinkronstúdió, sem pedig a korábban otthonául szolgáló színházak nem terveznek vele. 

– Nem vagyunk kapcsolatban Damuval, és nincsenek vele terveink, sem a Jóban Rosszban, sem más műsor kapcsán – mondta a TV2 csoport program- és hírigazgatója, György Bence a Borsnak.

Egykor a Kalocsai Színházban is fellépett, az ottani közönségszervező a következőket mondta: –Damu Roland csak néhány alkalommal lépett fel nálunk, tehát nem lehet azt mondani, hogy a kalocsaiak szerették, nem szerették vagy egyáltalán bármilyen véleményük lett volna róla. A színészeket egyébként is egy budapesti vállalkozó fogja össze.

20130108-bortonben-marad-damu-roland-eutasitottak3

Damu tisztában van vele, hogy teljesen új életet kell kezdenie, amit feleségével Szenteste biztosan el is kezdetett tervezgetni, ugyanis példás magaviselete miatt a börtön falain kívül, családi körben ünnepelhetett, Karácsony első napjának hajnalán viszont már újra jelentkeznie kellett a börtönben.

2016-ban szabadulhatna az ítélet szerint, de a jelek szerint komoly engedményeket kaphat a színész; alátámasztja ezt az is, hogy rendhagyó módon egy napra elhagyhatta a börtönt is.

Hozzászólások