Letagadnád a korod? A dekoltázs elárul!

Így ápold, hogy fiatal maradjon!

2014/10/02

Bár a szem a lélek tükre és hajunk a koronánk, mégis, dekoltázs ápoltságáról és szépségéről sem feledkezhetünk meg.

 

Arcunk tökéletesen hidratált és már az összes “hogyan készíts tökéletes sminket” videót kívülről fújjuk? Persze ez sem mellékes, de a nők többsége hajlamos elfeledkezni arról, hogy az arc látványa mellett szintén előkelő szerepet kap a nyak és a dekoltázs is.

159037542

A nyak és dekoltázs érzékeny bőre a szemkörnyék és a kézfej mellett rendkívül sérülékeny és hamar megmutatja az öregedés jeleit. Azon kívül, hogy az erősebbik nem sem veti meg a csábító, dekoltált megjelenést, a nők többsége szereti a szinte minden alaktípusnak előnyös V-kivágású felsőket és ruhákat. Ezekben a darabokban pedig igencsak előtérbe kerül a dekoltázs látványa.

Intenzív szépülés 30 percben

A nyári melegben nem csupán sütkérezünk, hanem barnulunk is, ezáltal károsodik a hámszövet, a bőr veszít hidratáltságából. Bár a színünk mesés, az UV-sugarak által megjelenhetnek az apró ráncok. Ezen kívül a helytelen pozícióban alvás, a kevés vízfogyasztás, az alkohol és a nem megfelelő ápolás is mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy gyorsabban öregedjünk. Mégis, kellő odafigyeléssel heti kétszer 30 percben lassíthatjuk a romboló folyamatot.

468027783

Ápolás lépésről-lépésre

 

Zuhanyozás közben gyengéden radírozzuk le a bőrünket. Fontos, hogy finomszemcsés radírt használjunk, nehogy megsértsük a hámréteget. Ezután jöhet egy mélyhidratáló arcpakolás, amelyet most az arcunk helyett a dekoltázsunkra kenjünk fel – bőségesen. 10 perc után mossuk le a krémet, majd jöhet az arcunkra használt arcszérum és kedvenc hidratálókrémünk. Permetezzünk rá egy kis vizet és masszírozzuk be a terméket. Érdemes egy előtte-utána fotót készítenünk: az eredmény lenyűgöző. A hosszan tartó szépségért a krémezést ajánlott minden nap megismételni, a pakolást és a radírozást elég hetente kétszer.

Hozzászólások