Demcsák Zsuzsa így védi gyermekeit

Őszintén mesélt érzéseiről a műsorvezető

2015/01/30

Rettegnie kell Demcsák Zsuzsának? Nemcsak saját életét, hanem gyermekeit is félti, ugyanis megszületett az ítélet volt férjével kapcsolatban.

A bíróság minden vádpontban felmentette a műsorvezető volt férjét, Kiss Józsefet, akit rongálással, lopással és súlyos testi sértés kísérletével vádoltak meg – derült ki a napokban. Demcsák Zsuzsa közösségi oldalán osztotta meg félelmét és aggodalmát az ügy alakulásával kapcsolatban.

demcsakzsuzsa8

“Ma megtanultam, mi is az igazságszolgáltatás a családon belüli erőszak kapcsán. Ez ma a magyar valóság.

Azt gondolom, hogy a magyar bíróság ugyanazt tette velem, mint sok, a családon belüli erőszakot elszenvedő nőtársammal. Ha nem látta senki a verést, ha a fizikai terror nem szemtanuk előtt történt, akkor a bíróság nem védi meg az erőszakot elszenvedőt. Akkor tovább marad a rettegés, a volt férj bosszúja sokáig tart, félhetek majd attól is, hogy ország-világ előtt tovább mocskol, miközben a gyermekeit nevelem, tanítom, eltartom egyedül, az ő segítsége nélkül.

Engem a törvény kötelez, őt nem. Rettegjetek nőtársaim, de ugyanakkor legyünk bátrak!

Nem hiszem el, hogy rettegésben kell élnem továbbra is. Két kitűnő tanuló, sikerekben gazdag, csodálatos gyereket nevelek, akikkel minden este a lecke és a vacsora után együtt bújunk ágyba, egymás kezét fogva alszunk el. Magammal semmit sem törődöm, de ez nem is számít. Jön egy ember, akinek szeretni kéne őket, aki papíron az apjuk és megfenyeget, hogy elveszi őket, amikor a havi 20e forintos tartásdíjat sem fizeti. Hol élünk, hogy nekem kell rettegnem? Ki véd meg engem??? Ki véd meg minket? Ki segít????”

A Mokka csinos műsorvezetője Joshi Bharatnak elárulta, törvénytisztelő állampolgárként elfogadja az ítéletet, habár nem érti, hogy a másfél évig tartó rendőri nyomozás után, valamint az ügyészég döntése alapján (miszerint megalapozottnak találták és vádat is emeltek három pontban) hogyan születhetett meg ez az ítélet. Zsuzsa nyomatékosan kijelentette a vádat nem ő képviselte, ő csak a rendőrséghez fordult korábban, akik az eljárást intézték.

demcsakzsuzsa3

Megdöbbentő a társadalom reakciója és a női empátia teljes hiánya, ugyanis a közösségi oldalon kommentelők egy része a műsorvezetőt támadják, sőt vannak, akik szerint megérdemelte ezt a fajta bánásmódot. De mi lesz így a jövőben a családon belüli erőszak áldozataival?

Gyermekeinek annyit árul el a történtekből, amennyire ők kíváncsiak. Kérdéseikre őszintén válaszol, viszont figyeli reakcióikat, hogy tudja, mennyit képesek feldolgozni a hallottakból. Ők tartják a kapcsolatot édesapjukkal, amit Zsuzsa támogat, hiszen minden gyermeknek szüksége van az apukájára is.

Hozzászólások