Dennis Rodman az amerikai titkosszolgálatnak dolgozott?

Életet mentett az amerikai kosárlabda fenegyereke

2014/11/12

Ki gondolná az amerikai kosárlabda fenegyerekéről, hogy élete kockáztatásával megmentett egy túszt, akit Észak-Koreában már elítéltek?

Kenneth Bae-t, az észak-koreai rezsim szabadon engedte két év után – Rodman állítása szerint az ő közbenjárására és barátságára való tekintettel döntött így Kim Dzsong, az észak-koreai diktátor.

Nem kicsit volt feltűnő, amikor a cseppet sem visszafogott külsejű Rodman többször megfordult Észak-Koreában, ahol jókat partizott a Munkáspárt és a koreai Néphadsereg főparancsnokával. Ki gondolná, hogy Rodmannak a világ egyik legkeményebb katonai diktatúrája nyerte meg tetszését, ha szórakozásról van szó.

Észak-Koreának normális ember a környékére sem megy, nemhogy rendszeresen visszajárjon és Kim Dzsonggal töltsön ott mesés heteket. Nos, a világ egyik legkiválóbb kosarasa sem szórakozásból tette ezt – sokan azt rebesgették, hogy az amerikai titkosszolgálat embere.

dennis-rodman-96e62d9d474f26ac_large

 

“Kedves életre szóló barátom, Kim Dzsong Un marsall! – kezdte a Time című magazin értesülése szerint Rodman azt a levelet, amelyben Kenneth Bae szabadon bocsátását kérte, aki két éve sínylődött a luxus hotelnek legkevésbé nevezhető észak-koreai börtönök egyikében. A keresztény hittérítő ellen a vád az volt, hogy meg akarta dönteni a kommunista rezsimet (?) és ezért 15 évet kapott, amit a szeretetteljes vendéglátó körülmények ellenére sem könnyű túlélni a világnak eme könyörtelen szegletén.

Nos, a fenti kezdetű levélben Rodman elmondta, hogy a bűnösöknek valóban bűnhődniük kell, de  „az Egyesült Államok szeretné látni, Kim Dzsong Un mennyire könyörületes”. A hittérítőt mindenesetre szombaton szabadon engedték, tehát Rodman diplomáciai tevékenysége eredményes volt.

“Kegyelmet kérek Kenneth Bae számára, és örökké hálás leszek a hazatéréséért. Ez nagy lépés lesz a két nemzet közötti szakadék áthidalásában” – írta anno Rodman, aki ugyan soha nem kapott sem hivatalos, sem pedig privát választ a levélre, mégis magáért beszél Kenneth Bae szabadon bocsátása, aki azóta megkönnyebbülten él és virul.(forrás: Bors)

Hozzászólások