Dér Heni megmentette vőlegénye életét

Drámai pillanatok a nyaralás alatt

2014/07/23

Búvárkodás közben fogyott el a levegője Vincze Gábornak, Dér Heni vőlegényének. A két hetes nyaralásuk elejét egy iskolában töltötték. A rossz idő miatt még a búvárvizsgát is le tudták tenni, mielőtt a gyakorlatban is elkezdték volna alkalmazni a frissen szerzett tudásukat. Lelkesedésük sajnos majdnem drámai véget ért.

„Krkre, az Adriai-tenger második legnagyobb szigetére mentünk, és elhatároztuk, a búvárkodást is kipróbáljuk. Találtunk is a környéken egy iskolát, amelyet felkerestünk az első borongós napon.” – árulta el Dér Heni a Blikknek. A tanfolyam és a vizsga után a pár úgy döntött, végre mélyebbre merészkednek a tengerben. A probléma akkor kezdődött, amikor Gábor későn eszmélt rá, hogy kifogyott az oxigén a palackból.

„Arra lettem figyelmes, hogy Gábor – aki békésen úszkált a közelemben – egyik pillanatról a másikra kétségbeesetten kalimpál. Az első gondolatom az volt, hogy talán valami megtámadta vagy eltalálta, de amikor felém fordult, és kétségbeesetten a karjára mutogatott, akkor fogtam fel, hogy nincs több oxigénje, és ettől magam is nagyon megijedtem, mert legalább 10 méter mélyen voltunk a tengerben.”

Szerencsére az egykori Megasztárnak volt annyi lélekjelenléte, hogy nem esett egyből pánikba, amikor meglátta, hogy leendő férje bajban van, inkább arra koncentrált, hogy kétségbeesett kedvesét is megnyugtassa.

der_heni
Dér Heni és Vincze Gábor (fotó: Blikk)

„Ránéztem, és nyugodt kézmozdulattal jeleztem neki, hogy emlékezzen arra, mit tanítottak az elméleti képzésen. Hogy bármi is történik, nem szabad pánikba esni. Csak azt nem szabad! Mert attól csak nagyobb lesz a baj, és ahogy a szemébe néztem, azonnal megéreztem, hogy túl van a sokkon, és együtt indultunk el a felszínre. Szerencsére végül nem lett semmi baj. Soha életemben nem féltem a tengertől, aminek talán az is oka lehet, amit a szüleim mondogattak, hogy magam is a tengeren, egy hajóúton fogantam. Csupán néhány másodpercre dermedtem meg, de rögtön utána már csak az járt a fejemben, hogy mit tehetnék azért, hogy a szerelmem megnyugodjon. Még csak menyasszony vagyok, de nem árt, ha Gábor már most tudja, hogy mellette vagyok jóban-rosszban.”

kép forrása: derhenimusic.com

Hozzászólások