Derült, napos idő várható

Nyugaton is fokozatosan feloszlik a köd

2014/10/01

Szerdán eleinte délen, délkeleten még szűrt napsütés valószínű, majd ott is megvastagszik a felhőzet. A napos időszak mellett a déli óráktól északon és nyugaton szórványosan, másutt helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat.

Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Éjszaka nyugaton párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 18 és 23 fok között alakul. 

Az időjárás alakulása Európában
   
A szárazföld északi, északnyugati részén ciklonok és a hozzájuk tartózó frontok miatt sok a felhő, és több helyen esik az eső, záporeső. Ugyanakkor a Skandináv-félsziget délnyugati részének, valamint Közép- és Délkelet-Európának időjárását magasnyomás alakítja. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően az éjszaka képződött ködfoltok feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet északon általában 10 és 18 fok között változik, csak a Skandináv-félsziget északi területén van ennél hidegebb, ott 5, 10 fokot mérnek. Kontinensünk középső és déli tájain a sok napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, a délutáni órákra többnyire 22 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Szerda estig a Kárpát-medence fölé eleinte száraz, majd egyre nedvesebb léghullámok érkeznek. (MTI)

Hozzászólások