Derűs idő, szélcsend várható

Helyenként rövid időre kisüt a nap is

2014/10/26
Milyen időjárásra számíthatunk vasárnap? Derűs idő, szélcsend várható.

A felhőzet vasárnap napközben csökken, és a látási viszonyok is javulnak; napsütésnek a Dél-Dunántúlon van a legkisebb, esélye, ugyanakkor északkeleten jobbára felhőtlen ég várható. Az ország nagy részén gyenge lesz a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 9 és 14 fok között valószínű.

????????????????????????????

Az időjárás Európában a következőképpen alakul:

A Kelet-európai-síkság fölött egy nagy kiterjedésű anticiklon található, de a magasnyomású zóna délnyugati irányban, Közép-Európa és az Ibériai-félsziget fölött is folytatódik. Ezen képződménynek a Kárpátoktól kelet, északkelet felé eső területét igen hideg, száraz levegő tölti ki.

Hajnalban nagy területen mérnek -10, -15 fokos hidegeket, és nappal is csupán kevéssel fagypont felett alakul a hőmérséklet. Spanyolországban ugyanakkor még mindig előfordul 30 fokos maximum-érték – bár ez már alacsonyabb, mint néhány nappal korábban. A hazánkban is jelentős csapadékot okozó ciklon az Égei-tenger térsége fölé helyeződött át, hatására a Balkán-félszigeten sokfelé fordul elő csapadék. A kontinens nyugati partvidékét egy másik, gyengülő frontálzóna érte el, ez azonban jelentős változást nem hoz a térségbe. (MTI)

 

Hozzászólások