Diétás cottage cheese csirkemell

Legújabb gasztro-írónk első receptje

2017/02/17

Fogadjátok szeretettel legújabb gasztro-írónkat Laurát, aki szuper recepteket hoz innentől nektek. Az első recept: diétás cottage cheese csirkemell.

Kedvenc kikapcsolódásom, ha a konyhámban süröghetek-foroghatok, de sajnos nálam is előfordul olykor, hogy a nap végére már kevés energiám marad egy kiadós vacsora elkészítéséhez. Ilyenkor szedem elő a „gyors, de annál finomabb” címkézésű receptjeimet. Tévhit, hogy csak a por alapú ételeket vagy szendvicseket lehet hamar összedobni, hosszadalmas és különösebb előkészület nélkül. Egyik személyes kedvencem a cottage cheese csirkemell, ami amellett, hogy pikk-pakk elkészül, még egészséges is, így a kalóriát számoló, diétázó olvasóimnak is ajánlom.

 

 

Hozzávalók 4 személy részére:

  • 8 csirkemellfilé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 doboz cottage cheese
  • 3-4 evőkanál mustár
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kk rozmaring
  • 1 kk chili
  • 1 kk fehér bors
  • fekete bors
  • 2-3 dl víz

Elkészítés: 

1. Miközben a sütő melegszik 150 fokon, egy tálkában összekeverem az olívaolajat a fűszerekkel.  

2. Egy tepsiben szétszórom a csíkokra vágott vöröshagymát és ráfektetem a csirkemellfiléket. Megkenem az összekevert páccal, majd rákerül a mustár és a cottage cheese.

3. Kevés olívaolajjal még „nyakon öntöm” a húsokat és végül feltöltöm a tepsit egy kevés vízzel. (Ettől omlós és szaftos lesz a hús.) Fólia nélkül mehet a sütőbe 200 fokra, kb. 50 percig. Miután barnára sült a cottage cheese, rizzsel vagy párolt zöldséggel tálalom.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások