Diétásan vacsorázni?

Íme, néhány recept ötlet

2014/09/06

A diétázással kapcsolatban fontos tudni, hogy nem az éhezés a megoldás. A vacsorádat bátran elfogyaszthatod lefekvés előtt fél- egy órával, mert fontos alapszabály ha fogyni szeretnél, hogy soha ne feküdj le éhesen.

Hogy miért? Mert ha korgó gyomorral fekszel le, reggel sokkal többet fogsz enni és könnyebben elcsábulsz az éhség miatt a bűnös falatokra is. Azonban lényeges, hogy a vacsora diétásan legyen elkészítve és könnyen emészthető legyen.

Szonja5
Petruska Szonja, az RC News diéta és fitnesz szakértõje

Ebben most segítünk nektek, 4 remek étellel:

 

Mézes-mustáros csirkemell-grill zöldséggel

Hozzávalók (1 adag)

csirke:

200g csirkemell

mustár

méz

majoránna

fokhagyma granulátum

zöldség:

cukkini

padlizsán

pritamin paprika

hagyma

paradicsom

1 kanál oliva olaj

 

Elkészítés

A csirkemelleket ízlés szerint befűszerezzük, megkenjünk a mustárral és rácsorgatjuk a mézet, majd teflon serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül) megsütjük.

A grill zöldségeket wok serpenyőben a legcélszerűbb elkészíteni. A zöldségeket apróra vágjuk vagy felkarikázzuk, egy kanál oliva olajban, összepirítjuk.

csirke

Lazac – Salátaágyon (1 adag)

Hozzávalók

hal:

150-200 g lazac

bors

zöldfűszerek

Saláta:

madár saláta

rukkolla

light mozzarella

koktél paradicsom

oregánó

ek. oliva olaj

Elkészítés:

A halat fűszerezzük be, ízlésünk szerint, majd grillezve, sütőben megpirítva vagy párolva készítsünk el. A saláta hozzávalóit egy nagy tálban keverjük össze, csorgassuk rá a maximum 1 ek. oliva olajat, majd szórjuk meg egy kevés oregánóval és sóval.

hal

Töltött cukkini (1 adag)

Hozzávalók

200 g daráltpulyka

100%-os paradicsompüré (cukor nélküli)

fokhagyma

bors

chili

oliva olaj

1 db közepes cukkini

light mozzarella

zöldfűszerek

Elkészítés

A daráltpulykát kevés oliva olajon pirítsuk meg, fűszerezzük (só, bors, őrült chili, fokhagyma), majd öntsük rá a paradicsompürét és „rottyantsuk” össze.

Miközben készül a töltelék, előmelegített sütőben a kettévágott, (a magvas részt kivágjuk) cukkinik belsejét sózzuk be és kicsit tegyünk be a sütőbe, hogy megpuhuljon a belseje.

Villával ellenőrizzük a puhulást, és miután kész töltsük meg a pulykával, reszeljük rá a mozzarellát, végül pedig szórjunk rá ízlés szerint (kakukkfűvet, oregánót, bazsalikomot)

Tegyük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra a sajtot.

cukkini

Túrós rakott brokkoli

Hozzávalók

1 nagy fej brokkoli

fél kg sovány (zsírszegény) túró

1 pohár light tejföl

light mozzarella

bazsalikom

snidling

kömény

őrölt piros paprika

kakukkfű

bors

3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A zsírszegény túrót a tejföl felével, a fűszernövényekkel, a fokhagymával, az apróra vágott snidlinggel jól kikeverjük (ízlés szerint sózzuk) és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és kissé megfőzzük, de úgy, hogy még roppanós maradjon. Amikor kész, lecsöpögtetjük és sütőpapírral bélelt jénai aljára rakosgatjuk, rákenjük a fűszeres túrót és az előmelegített sütőben kissé megpirítjuk a tetejét. Ha picit megpirult a teteje megkenjük a maradék tejföllel és sajttal megszórjuk visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.

brokkoli

Jó étvágyat!

Hozzászólások