Dinnyeleves tejszínhabbal

Nyárbúcsúztató vacsora recept

2016/09/06

Szeretjük a különlegességeket, ezért hoztuk most el nektek a dinnyeleves receptjét. Önmagában is ízletes, tejszínhabbal megspékelve pedig isteni finom.

Eljött a nagy kánikulák vége, ezért egy utolsó nyári recepttel búcsúztatjuk el a legjobb évszakot. A napokban lejár a dinnyeszezon is, így még most szerezzétek be az édes gyümölcsöt és készítsetek belőle egy könnyed vacsit, vagy akár desszertet.

Hozzávalók:

  • görögdinnye
  • egy közepes sárgadinnye
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1/2 csomag vaíliás pudingpor (vagy vaníliás cukor és étkezési keményítő)
  • 2 dl tejszín
  • csipetnyi só

Elkészítés:

1. A görögdinnyét és a sárgadinnyét kimagozzuk, majd kis kockákra vágjuk. Annyi dinnyét teszünk az aprítóba, hogy kb. 5-6 dl legyen a turmixolt dinnye.

2. Feltesszük egy edényben a tűzhelyre, kb. fél liter vizet öntünk hozzá, és ízlés szerint, a dinnye édességétől függően édesítjük. Csipetnyi sót is adunk hozzá, hogy az édes íz jobban kijöjjön. 

3. Míg felforr, a tejszínben elkeverjük a pudingport (vagy kb. 2 dkg étkezési keményítőt és 2 csomag vaníliás cukrot). Ha már csomómentes, a leveshez öntjük, de csak pár percig főzzük. Kihűtjük, és beleszórjuk a dinnyekockákat. Jól lehűtjük. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

Jó étvágyat!

Hozzászólások