Diszkriminálható-e egy nő havi ciklusa miatt?

Kitiltották a hölgyeket az uszodából

2016/08/11

A nőket sokszor éri negatív megkülönböztetés. Azonban arra, hogy a havi ciklusuk miatt részesülnek hátrányban, álmunkban sem gondoltuk volna.

Egy hölgy tette fel az internetre, hogy egy tbiliszi fitneszterem táblája arra figyelmztet, hogy ha valaki éppen menstruál, legyen szíves nem használni az úszómedencét. Hatalmas felháborodást keltett, hogy a nők havi ciklusuk miatt jóformán el vannak tiltva a medencétől. Grúzia fővárosában ez az úszó- és fitneszklub az egyik legnívósabb helynek számít. Valószínűleg amúgy is felháborítónak tartanák ezt a felhívást, így azonban még kiakasztóbb. 

Sophie Tabatadze osztotta meg ezt a képet, majd ezt posztolta a hely Facebook oldalára:

” Mit gondoltok ez mennyire kellemetlen számunkra? Sosem gondoltam volna, hogy ilyen nyíltan találkozhatunk szembe nőgyűlölő üzenetekkel. Ja, és mellesleg, ha mi havonta 5-6 napig ki vagyunk tiltva az uszodából, milyen kedvezményt kapunk?”  

A klub így válaszolt a reklamációra:

“A felhívás egyáltalán nem szexista. A célunk az esetleges kellemetlen helyzetek megelőzése. Volt már példa olyan incidensre, hogy tampont találtunk a medencében. Ez nem csak undorító, de rengeteg pénzveszteség is számunkra, hiszen ilyenkor teljesen újra kell töltsük a medencét. Tehát ez az intézkedés a többi ember érdekében történik.”

Sophie azt mondta, hogy a bejegyzéssel az lett volna a célja, hogy a cég mélységesen szégyellje el magát. Véleménye szerint annyira elterjedt a nőgyűlölet, hogy minden erőnkkel küzdeni kell ellene.

Hozzászólások