DJ Antonyo, a bulikapitány

A DJ a rengeteg munka mellett a családjáról sem feledkezik meg

2014/06/13

Közel 20 éve meghatározó alakja a hazai elektronikus zenei világnak DJ Antonyo, mégis minden fellépése előtt úgy izgul, mintha először állna a pult mögé. A lemezlovas a nyári pörgés mellett azért arra is szakít időt, hogy kisfiának végre megmutathassa a tengert.

DJ Antonyo hazánk egyik legismertebb lemezlovasa, aki két évtizede zenél teltházas bulikban. Bár sokan azt gondolják, hogy a DJ szakma egyszerűen csak a szórakozásról szól, Antonyo rengeteget dolgozik azért, hogy egy-egy fellépésén mindenki maximálisan jól szórakozzon.

„Évtizedek óta játszom a közönségnek, mégis mielőtt belépek a DJ pultba, akár a kapitány a fülkéjébe, halálosan izgatott vagyok, szinte gyomorgörcsöm van. Akkor nyugszom meg, amikor lejátszom az első három-négy számot, és látom, hogy a közönség nagyon élvezi a bulit. Ebben a szakmában télen-nyáron nagy a pörgés, de ez az időszak most kifejezetten zsúfolt lesz számomra: a nyár legnagyobb bulija a Balaton Soundon lesz, ahol a Music FM sátorban pénteken és szombaton is én keverem a legjobb elektronikus zenéket, emellett hétvégenként a Morrisosn’S Ligetben is rezidens vagyok, ezekre a munkákra pedig nagyon sokat kell készülni. Minden nap meghallgatok több száz zenét és megpróbálom kitalálni, hogy a következő buliban melyik slágerekre őrül meg legjobban a közönség. A nagy külföldi oldalakon hétfőn és csütörtökön jelennek meg a legújabb zenék, úgyhogy ezeken a napokon szinte fel sem állok a gép mellől, csak ezek között válogatok. Az egész nyár így fog kinézni: pihenés helyett most inkább a zenélésre koncentrálok, mert szeretnék minél több külföldi buliban fellépni. Nemrég jártam második alkalommal Londonban, ahol hatalmas közönség előtt zenélhettem, de a legnagyobb álmom egy ibizai buliban pörgetni a lemezeket” – mesélte Antonyo, aki fellépései alkalmával többször került már furcsa helyzetekbe.

dj antonyo 1„Borzasztóan félek a magasságtól, és az egyik bulin két emelet magasra felépített, ingatag állványon volt a DJ pult. Felmenni is alig mertem, ráadásul amikor zenélés közben megmoccantam, azonnal elkezdett imbolyogni az állvány. Az egész DJ szett alatt azért imádkoztam, hogy túléljem az estét. Egy másik alkalommal egészen különleges kéréssel állt elém egy leányzó: azt kérte, hogy adjam neki a dedikált Converse cipőmet. Nagyon lelkesnek látszott, úgyhogy levettem a csukát a lábamról, aláírtam és odaadtam neki. Rám nézett és megkérdezte, mit kezdjen egy fél pár cipővel, ezért a másikat is odaadtam. A barátaim jól kiröhögtek, hogy elmentem pénzt keresni, és végül mezítláb kellet hazakullognom” – mesélte Antonyo nevetve.

A DJ a rengeteg munka mellett a családjáról sem feledkezik meg, és olyan nyaralást tervez, ahol 10 éves kisfiának, Márknak végre megmutathatja a tengert, így Horvátországot vették célba.

„Márk nagyon eleven kissrác, viszont egyelőre nincsenek benne ambíciók a DJ szakma iránt, bár amikor elkísért egy rádiós felvételre, otthon megkért, hogy rakjuk össze a cuccot és zenéljünk egy kicsit együtt, de egyébként nem foglalkoztatja a dolog. Felajánlottam neki azt is, hogy megmutatok néhány trükköt, hogy a suli bulikban ő lehessen a zenefelelős, de azt mondta, inkább bulizik. Egyáltalán nem erőltetem rá a saját szakmámat, persze ha úgy dönt, hogy mégis DJ szeretne lenni, akkor támogatom” – mesélte Antonyo. – „Másfél éve alkotunk egy párt a kedvesemmel, de a kapcsolat előtt már ezer éve barátok voltunk, úgyhogy nagyon jól ismerjük egymást. Sokszor elkísér a fellépéseimre, és amíg én a pultban zenélek, addig ő bulizik a barátaival. Szoros kapcsolat van közöttünk, és bár a szórakozóhelyeken rengeteg pasi megkörnyékezi, nagyon jól tudja kezelni az ilyen helyzeteket, ezért eszembe sem jut féltékenykedni” – tette hozzá a DJ.

Hozzászólások