Döbbenet: Öngyilkos lett a sztártervező

Kate Spade 55 éves volt

2018/06/06

Egyszerűen nem lehet felfogni, az egyik legvidámabb márka alapítója és vezető tervezője 55 éves korában öngyilkosságot követett el. Döbbenet! 

Katherine Noel Brosnahan néven született 1962-ben, eredetileg újságíróként végzett az egyetemen, és karrierjének első igazán fontos pontja a Mademoiselle magazin volt, ahol divatszerkesztőként dolgozott 1991-ig, amikor is elhatározta, hogy megvalósítja régi álmát, és férjével közösen táskakollekciót készítenek. Ekkor már férjezett nevén, Kate Spade-ként volt ismert. 1993-ban New Yorkban nyitotta meg az első üzletét, és egy csapásra a divatvilág egyik dédelgetett kedvence lett.

Kate Spade, New York

Az eleinte első sorban táskákat készítettek, a Kate Spade márka a szokatlanul színes, vidám kiegészítőivel teljesen újszerűnek hatott a piacon. A tervezőnő vitális, energikus kreációi, a bátor színhasználata és a darabjait jellemző felszabadult, romantikus stílusa abszolút egyedinek számított. Az amerikai divatszövetség 1996-ban a legtehetségesebb kiegészítőtervezőnek járó díjjal, két évvel később 1998-ban Az év kiegészítőtervezője díjjal ismerte el a munkáját.

A Kate Spade márka a 2000-es évekre kilépett a világpiacra, és Távol-Keleten is jelentős sikereket ért el. Az alapító-dizájner 2006-ban eladta a részesedését a cégéből, hogy az akkoriban született kislánya nevelésével foglalkozhasson. Ugyan a saját nevét viselő márkája kikerült az ellenőrzése alól, de 2016-ban Frances Valentine néven új, luxuskiegészítő-márkát alapított. Tavaly egy gazdasági szaklap beválasztotta Amerika 100 legkreatívabb üzletembere közé.

Halála váratlan és sokkoló, az első hírek szerint a hálószobájában találtak rá, felakasztotta magát. A TMZ információi szerint búcsúlevelet hagyott hátra. Kate Spade 55 éves volt.

forrás

Hozzászólások