Döbbenetes videó a migránsok érkezéséről

Florida partjaihoz is vasfüggöny kéne?

2015/07/28

Szinte hihetetlen, hogy mekkora lendülettel erednek futásnak a partokhoz érkező migránsok a szélrózsa minden irányába. Florida partjainál a korai órákban éppen egy modellfotózás zajlott, amikor a csempészhajó befutott a kikötőnek szánt partszakaszra.

Még július 10-én készült az a felvétel, ahol jól látszik, hogy 8-9 menekülő férfi hogyan ér partot Florida egyik strandjánál és rohannak szélsebesen a lakóházak irányába. A hatóságok most hozták nyilvánosságra a kisfilmet, ami egyébként az abszolút szerencsének köszönhető. Már ami a rendőrséget illeti.

Ekaterina Juskowski éppen egy fürdőruhakampány modelljét filmezte, amikor a háttérben észrevette, hogy egy kishajó megáll a parttól nem messze. Ekkor még joggal gondolta azt, hogy búvárok tértek vissza útjukról, de amikor azt látta, hogy a maroknyi férfi ruhástól szalad ki a vízből és mindenki más irányt vesz, már sejtette, hogy migránsok értek partra a fotózás helyszínén.

Az illetékes hatóság képviselője elmondta, valóban van egy rés a pajzson a floridai partszakaszon, ahol a tengeri csempészek folyamatosan partra szállítják a migránsokat, vagy éppen kábítószert csempésznek be az országba. “Transznacionális bűnszervezeteknek hívjuk őket, akik szinte bármit és bárkit képesek átcsempészni az országba” – nyilatkozta az illetékes.

A fotós hölgy egyébként még 18 évesen települt Oroszországból Amerikába, aki elmondta, látni azt, hogyan küzdenek ezek a férfiak a szabadságukért jócskán átértékelték benne a saját problémáinak súlyát. “Bár az illegális bevándorlásról igen megosztóak a vélemények, fontosnak érzem elmondani, hogy ezek az emberek a jobb élet reményében érkeznek ide, nagyon kemény munka árán, szélsőséges körülmények között, amihez rengeteg bátorság kell, és komolyan meg kell küzdeniük a magánnyal is” tette hozzá Ekaterina.

Hozzászólások