Dobd fel a párkapcsolatodat néhány trükkel

Tippek, amivel újra fellobbanthatod a lángot

2016/10/25

 

Mindenki életreszóló szerelemre, hűséges párkapcsolatra vágyik ám az évek során könnyen alábbhagyhat a láng. Néhány trükkel viszont megelőzheted ezt.

Aki hosszútávú kapcsolatban él tudja, hogy folyamatos energiabefektetést igényel a lángoló szerelem fenntartása. A legtöbb párnál azonban ez problémát jelent, emiatt hűl ki a szerelmük vagy éppen ezért kötnek ki könnyen más ember karjaiban. Általánosságban a legnagyobb gond az egymástól való elhidegülés, a megszokás érzése. Sokan úgy érzik, hogyha már x ideje tartós kapcsolatban élnek, meg van a férj/feleség nem szükséges ápolni a viszonyt. Pedig de! Nagyon is szükséges. Sokkal fontosabb, mint az elején, hiszen akkor még ott vannak a különböző tényezők, mint az újdonság érzete. Tény, hogy a kapcsolat ápolása mindkét fél akaratán és cselekedetein múlik, de néhány apró trükkel, amit már most bevethetsz és biztosan jól fog esni a párodnak.

Dr. Meg John Barker és Prof. Jacqui Gabb, a The Secrets of Enduring Love (a tartós szerelem titkai) című könyv társszerzői megosztottak az interneten 5 olyan dolgot, amit megtehetsz azért, hogy már ma jobban érezzétek magatokat a kapcsolatotokban.

Készíts nekik egy csésze teát/kávét/süteményt

Dr. Baker és Prof. Gabb végeztek egy kutatást több mint 5000 tartós párkapcsolatban élő személy közreműködésével. A legfontosabb megállapításuk az volt, hogy az apró kedves gesztusok rendkívül fontosak egy kapcsolatban. „ Az emberek értékesnek érzik magukat olyankor, amikor a párjuk apró gesztusokkal mutatja ki, hogy gondol rájuk”-mondják a szerzők. A kutatások azt mutatták, hogy forró italt hozni a parterünknek a világ számos táján kedveskedésnek számít, mint ahogy más gesztusok is, mint például ebédet csomagolni a párunknak minden nap, bemelegíteni a kocsit egy hideg téli reggelen, vagy elmenni és venni neki valamit, amikor esik az eső.

Mesélj el neki valami bensőségest

A kommunikáció hatalmas jelentőséggel bír egy párkapcsolatban. Dr. Baker és Prof. Gabb azt mondják, hogy a meghitt beszélgetések erősítik bennünk a közelség érzését. A szociál-pszichológiai kutató Dr. Aron Arthur a Stony Brook University (Stony Brook Egyetem) Interpersonal Reltionships (személyek közötti kapcsolatok) Laborjában, New Yorkban publikálta az eredményeit a ‘The Experimental Generation of Interpersonal Closeness’ (személyek közti közelség kísérleti generációja) című írásban 1997-ben. A tanulmányban 36 idegen személy alkotott párokat, és tett fel egyre inkább bensőséges kérdéseket egymásnak és két résztvevő egymásba szeretett, a kísérlet következtében.

Hagyjátok egymást levegőhöz jutni

Dr. Baker és Prof. Gabb szerint a legnagyobb kihívás azok számára, akik együtt élnek, az „én idő” biztosítása. Az együtt élő párok különböző módon próbálják meghatározni a személyes teret, hogy kis időt külön tudjanak tölteni, és vitára adhat okot, ha mást – mást részesítenek előnyben a személyes tér meghatározásakor. Ha együtt élsz valakivel, vagy éltél más együtt valakivel a múltban, gondolkodj el azon, hogy van e saját helyed és időd az otthonodban, és hogy ezt közösen határoztátok e meg, vagy spontán alakult e ki.

 

Hozzászólások