Dobj össze egy gyors tészta salit

Pikk-pakk elkészül

2015/07/23

A tészta salátában az a legjobb, hogy könnyen, gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nem kell hosszú órákat állnod a konyhában és megfőnöd neked is ebben a tikkasztó hőségben. Elég, ha a tésztát jó puhára készíted, a többi már csak részletkérdés.

Egy aprócska trükköt azért most is bevetünk, mert nálunk nem recept a recept furfang nélkül. Most a fokhagymával kell majd kicsit varázsolnod, és az sem baj, ha elsőre nem úgy sikerül, ahogy annak kellene. Vegyél egy fejjel többet, második nekifutásra már biztosan sikered lesz. És, ha még most nem is érted mire gondolok, mi lehet annyira trükkös egy fokhagyma elkészítésében, nem sokára ez a titok is lelepleződik.

tészta saláta3

A tészta salik másik nagy előnye, hogy hidegen is fogyasztható, tehát ha éppen csak pár perced van rá, hogy bedobj valamit, akkor ez az egyik legjobb választás. Mivel ott is tudsz csalni, hogy milyen típusú tésztát használsz – rizstészta, teljes kiőrlésű, durum -, így még az elfogyasztott kalóriák száma miatt sem kell feltétlenül aggódnod. A szénhidráttartama egy adagnak fedezi a szükséges napi bevitelt, egy délutáni kocogással, vagy laza kardióval elűzheted a lelkiismeret-furdalást. Messze a hűtődtől.

Térjünk tehát vissza a fokhagymára. A cél az, hogy puha és illatos zöldséget kapjunk, nem pedig barna és kemény változatot. Ez ad majd pikáns ízkombinációt a salidnak. A technika lényege, hogy a fej fokhagyma végét levágod – igen, úgy ahogy van, pucolás nélkül -, helyezd egy csészébe, adj hozzá néhány csepp olíva olajat. Ezután takard le egy tányérral, és maximum két percre tedd a mikrohullámú sütőbe. Mivel minden mikró más, ezért tartsd szemmel a fokhagymát, hogy ne kezdjen el megégni. Ha ez megvan, tedd félre kicsit kihűlni, és csak utána aprítsd fel apró kockákra.

Hozzávalók:

  • 1 fej fokhagyma
  • ½ evőkanál olívaolaj
  • 1 kagylótészta
  • 1 doboz ricotta sajt
  • ¼ csésze reszelt parmezán
  • ízlés szerint só és bors
  • koktélparadicsommal
  • 3 csésze bébi spenót

Elkészítés:

Kezd a fokhagymával a már említett módon.

fokhagyma

Forrald fel a vizet, főzd meg a tésztát. Amíg ez elkészül a ricottát,a fokhagymát, a frissen őrölt borsot és a sót keverd össze egy kis edénykében. Ez lesz a mártásod a salátára, hogy könnyű és finom legyen. Az apró koktélparadicsomokat vágd szeletekre, majd az egészet add hozzá a már megfőtt, leszűrt tésztához.

tészta saláta

Most már csak annyi a dolgod, hogy óvatosan keverd össze, és máris fogyaszthatóvá válik. Akár azonnal is eheted, de beteheted néhány perce a hűtőbe is, hogy kellemesen hűsítő ebédet kapj.

Jó étvágyat!

Hozzászólások