Dobó Kata – sikerült a beugrás

Különleges módszerrel sikerül memorizálnia a szerepet

2014/09/20
Dobó Kata – sikerült a beugrás

Hirtelen kellett beugrania Dobó Katának egy elődadásba, mert Horváth Lili terhessége miatt nem tudja tovább játszani szerepét A Nyolc nő című bűnügyi komédiában. A színésznőnek volt lehetősége átnézni a szövegkönyvet és otthon foglalkozhatott a darabbal, de mindössze egyszer tudott a kollégákkal próbálni.  Nagy kihívás ez a színésznő számára.

Dobó Kata elmondta, hogy eddig még nem fordult elő ilyen eset. Kata már a nemzetközi filmvilágban is szerepelt többször, hiszen Sylvester Stallone oldalán is játszott és Robert de Niro 15 perc hírnév című filmjében is feltűnt. Ez a feladat ezek ellenére sem könnyű számára, hiszen a többszöri próba lehetősége elmaradt. Így nyilatkozott erről:

 

fotó: www.csaladilap.hu
fotó: www.csaladilap.hu

“Az a fajta biztonságot adó dolog, ami a próbán születik meg, ami beívódik az emberbe, a szöveg, ez a lépcső sajnos nálam kimaradt. Van bennem egy rettegés” – vallja be Dobó Kata, aki egy különleges módszerrel kényszerült megtanulni a szöveget: előre megkapta a szövegkönyvet és dvd-n nézett meg egy korábbi előadást többször a sikeres memorizálás érdekében.

“Igazából fura volt belépni a díszletbe, mert a dvd-n úgy tűnt, hogy nagyobb a tér” – mondja a színésznő, akinek életében nem ez az első szakmai kihívás, amivel meg kellett birkóznia. Édesapja halálának napján is játszania kellett a színpadon. Ahogy akkor is, úgy most is bizonyította, hogy helyt tud állni bármilyen helyzetben. A Nyolc nő című darab az említett felkészülési nehézségek ellenére kirobbanóan sikeres volt. (forrás: stop.hu)

Hozzászólások