Dögös farmer, egyéniségeknek

Tépj, színezz, varázsold újjá!

2015/07/22

Manapság mindenki egyedi, stílusos, különleges akar lenni, a divat pedig a legkézenfekvőbb eszköz arra, hogy mindezt kifejezzük. Nemcsak a fesztiválok idején, de a hétköznapokon is lehetsz egyedi, ehhez adunk neked egy kis iránymutatást.

A farmer örök, ezt már azóta tudjuk, hogy a Levi’s kitörölhetetlenül beírta magát a divattörténelembe, még akkor is, ha a kényelmes, laza, strapabíró darab eredetileg a munkásközegnek lett kitalálva. Aztán jöttek az első lelkes rajongók, akik úgy döntöttek, az utcára is bátran felveszik ezt a darabot, ezzel pedig visszavonhatatlanul megpecsételték a farmer sorsát.

A híres 501-es után – amiről senki sem tudja pontosan, miért ezt a nevet kapta – jöttek az újabbnál újabb fazonok, a trapéz, a boyfriend jeans, a csípőnadrág, a szoknyák, tunikák, ruhák, és persze a nyár elengedhetetlen slágere, a sort.

Biztos vagyok benne, hogy a te szekrényed alján is ott lapul néhány kedvenc darab, legyen az régi vagy új. Ha kinőtted, kicsit szűk, vagy éppen túl nagy, mert annyira elnyűtted, akkor sem kell tőle végérvényesen megszabadulnod. Mutatunk pár ötletes és kreatív megoldást, hogyan lesz igazán stílusos és egyedi darab kedvenc farmered. Arról már írtunk, miként varázsolj csipkés sortot az egyszerű fazonból. A lehetőségek tárháza ennél jóval több, ezek közül szemezgettünk.

1. Popsit ki!

Jó, ne menjünk túl messzire, maradjunk meg a jelenleg is odakint tomboló hőségnél. Ebben az időben az ember szenvedő lánya csak egyetlen dolgot kíván magának: minél kevesebb ruhadarab fedje a testét, hogy ne izzadjon bele. Erre tökéletes módszer a sort, egy kis frappáns szaggatással az alján. Ehhez nincs másra szükséged, mint egy kartonlapra, egy sniccerre, és pár határozott mozdulatra. Ha nincs sortod, kreálj egyet régi elnyűtt nadrágodból.

farmer sort

2. Amerikából jöttem

Bár ez a megoldás tulajdonképpen bármilyen mintával, vagy színnel elvégezhető, mi most a dögös amerikai style-t mutatjuk meg neked. Egyszerűen csak fordítsd ki az átalakításra váró farmered. Válassz egy neked tetsző bármilyen anyagot, és a nadrág szárának alsó harmadához varrd hozzá. Fordítsd visszájára, hajtsd föl az alját és máris kész az egyedi darab.

farmer sort2

farmer sort3

3. Szakíts!

Most úgyis a rongyos, elhasznált, széttépett farmer a divat, úgyhogy bátran halászd elő azt a régi nadrágot és ess neki ollóval. Ha precíz munkát szeretnél végezni, akkor egy krétával rajzold be a megtépni kívánt területet, majd ollóval hasítsd be az anyagot. A szálakat egyesével tépkedd meg, hogy még jobb hatást érje el.

farmer

4. Pecsételd meg a sorsodat

Szerezz be egy egyszínű fehér, vagy világos nadrágot, és néhány anyagfestéket, amilyen színeket kombinálni szeretnél a farmereden. A festéket öntsd műanyagpoharakba, a nadrágot terítsd le a földre egy zsákra, hogy ne a szőnyeg legyen festékes, ha mégis lecsöppenne. Egy szivacsot mártogass a festékbe, és a különböző színekkel pecsételd végig a nadrág szárát. Szuper ötlet és egy kis kikapcsolódásnak sem utolsó.

farmer2

5. Csipkerózsika

Kicsit másképp. Most nem az lesz a lényeg, hogy a csipkét hogyan helyezd el a nadrágon, de mindenképpen segítségül hívjuk ezt a gyönyörű anyagot. Válassz magadnak egy mintát, amit szívesen látnál vissza a farmer szárán. Fogj egy filcet – célszerűen olyat, amit ruhák színezésére használnak -, majd kezd el átpettyezni a csipke mintáját. Egy egészen új megvilágításba fog kerülni a csodaszép anyag.

farmer3

farmer4

Olvass még további kreatív ötleteket!

Hozzászólások