Kezdődik a strandszezon!

2014/06/19

Már javában tart a strandszezon, kinyitott az összes strand és  a kültéri uszodák is megtelnek lassan a víz és a Nap szerelmeseivel. Abban szeretnénk segíteni, hogy ne hagyj otthon semmit, ha egy kiadós napfürdőre vágysz!

1. Első és legfontosabb szerintünk a sugárzásnak megfelelő faktorszámú naptej vagy spray esetleg olaj használata. Az egyre erősebb UV sugárzás nemcsak a bőrünket roncsolhatja, de komoly öregedési kockázatot is jelent, korábban jelenhetnek meg a májfoltok testünkön és jobban is ráncosodunk a nem megfelelő védelemmel kezelt napozástól. Ha nem szereted, hogy ragad a bőröd a krémtől, akkor próbálj ki könnyen eloszlatható napspray-t.

2. Egy csinos sapka vagy kalap kiválasztása sem lehet nehéz feladat, hiszen a boltok polcain már sorakoznak ezek a fejfedők. Ezer és ezer variáció közül válogathatunk és egy szép kalap nemcsak a napszúrástól véd meg, hanem elegáns kiegészítője is lehet pihenésünknek.

3. Vidd ki legújabb könyvedet a strandra vagy egy olyat, amit már régen tervezel elolvasni. Sokkal kellemesebb a vízparton lábat lógatva olvasni, mint mondjuk egy zsúfolt buszon vagy este, hulla fáradtan. Vágj bele egy nagyobb hangvételű vagy nehezebb könyvbe, hiszen sokkal könnyedebben fog menni az olvasás.

4. Egy trendi napszemüveg beszerzése is abszolút indokolt, ha a strandra indulsz. Javasoljuk, hogy ne a legdrágább szemüvegedet vidd el, hiszen számos veszélynek van kitéve. Beleeshet a vízbe vagy véletlenül ráfekszel és eltörik. Arra mindenképpen figyelj, hogy olyan napszemüveget válassz, ami megfelelő védelmet ad a szemednek és kiszűri a Nap káros sugarait!

5. Add át magad a lebegésnek és vegyél egy gumimatracot, mielőtt a vízparton töltesz egy vagy több napot. Nemcsak gyorsabban és szebben barnulsz le a vízben, de nem lesz olyan meleged, mintha csak a parton süttetnéd a hasad. Arra mindenképpen figyelj, hogy felhevült testtel ne ugorj a hideg vízbe és mindig krémezd be magad fényvédős naptejjel, hiszen a víz visszaveri a napsugarakat. Így nemcsak könnyebben barnulsz le, de megnő a leégés kockázata is.

Hozzászólások