Tényleg dolgozik a Huawei a 6G-n?

2019/10/10

Egyre több hír kering a 6G-ről és arról, hogy a Huawei miként dolgozik a megvalósításán. A cég vezére viszont úgy gondolja, hogy egyelőre korai erről beszélni, bár ez nem jelenti azt, hogy vállalata ne ügyködne a technológia fejlesztésén.

Csak hogy kicsit tisztább legyen, mit is várhatnénk egy 6G-től: a letöltések elméleti sebessége akár elérheti az 1 Tbitet is másodpercenként egy 6G-s mobilhálózatnál, ami elég jól hangzik. Sokan 2020-ra jósolják a 6G megjelenését, de a technológián dolgozó óriások beszámolói alapján ez inkább csak a fejlesztési munkálatok megkezdésének az ideje lesz, nem a tényleges debütálásé.

Többen is próbálkozni fognak a megvalósítással. A Samsung új kutatóközpontot hozott létre, ami tökéletes helyszíne lehet egy ilyen nagyszabású melónak, de a már említett Huawei is szimpizik a témával. Ren Zhengfei, a vállalat vezérigazgatója be is jelentette, hogy cége megkezdte a kutatásokat a témában. Közleményét mandarin nyelven fogalmazta meg, melynek hivatalos fordítását a CNBC tette közzé, mely szerint a Huawei párhuzamosan dolgozik az 5G-n és a 6G-n.

Utóbbi nyilván kezdeti stádiumban tart, és úgy tartják, hogy úgy tíz évre van szükség ahhoz, hogy ténylegesen is használható technológiává váljon. Az egyébként még nem teljesen egyértelmű, hogy nekünk, földi halandóknak ez a technológia mire lesz olyan jó, de minden esetre mindenki örül neki.

Hozzászólások