Dopeman nagyszüleinek gyilkosai szabadlábon védekezhetnek

A kegyetlen támadás elkövetőit még mindig nem ítélték el

2014/08/05

Már lassan négy éve, hogy megtámadták és brutálisan bántalmazták Dopeman nagyszüleit, ráadásul saját otthonukban. A családot minden tárgyalás megviseli, de az ügyet még mindig nem zárták le, sőt az elkövetők szabadlábon védekezhetnek.

Pityinger László és családja még mindig nem kapta meg az elégtételt, ami a tettesek büntetését illeti. Az idős házaspárt 2011 januárjában támadták meg saját otthonukban. Dopeman 90 éves nagypapájának karjából csontig kivágták a húst, a 86 éves nagymamájának pedig kitépték a füléből az ékszereket. A betörők cigarettacsikkeket nyomtak el az idős emberek testén, és iszonyatost pusztítást végeztek, majd bezárták őket a lakásba. Mindezt azért a negyvenezer forintért és az egy-két értékesebb holmiért, amit az otthonukban találtak. A nagyszülők hiába kiabáltak, hajnalig kellett várniuk, míg egy járókelő meghallotta őket, és a kerítésen bemászva a segítségükre sietett. A sérülésekbe sajnos mind a ketten belehaltak.

dopeman

Hiába telt el három és fél év, és hiába vannak meg az elkövetők, még mindig nem hoztak ítéletet, ráadásul a brutális gyilkosok szabadlábon védekezhetnek.

„A szüleim nemrég voltak bent egy újabb tárgyaláson, ahol szembesítették őket a tettesekkel. Kiderült, hogy az elkövetőek közül többen szabadlábon védekezhetnek. Elszomorító, hogy még mindig nincs ítélet, és egyelőre nem is tudni, mikor kerül pont az ügy végére. A nagyszüleim brutális halála a mai napig borzalmas fájdalom az egész család számára, a legutóbbi tárgyalás pedig újra felszakította a sebeket.”nyilatkozta Dope a Blikknek.

A rapper videoklipet is készített a családi tragédiából, amelyben a támadás helyszínéről készült felvételek is szerepelnek.

A videó csak erős idegzetűek számára javasolt!

„A videó felöleli a családom történetét. Sokan azt gondolják, hogy könnyű az életem, pedig megannyi fájdalmat megéltem már. Készültek fotók a véres lakásról, ahol a kínzás történt, és a nagyszüleim temetéséről is. Nem tudom, hogy valaha túl tudunk-e jutni a csapáson. A rendőrség most újra vizsgálja az ügyet, ezért is kellett a szüleimnek ismét szembesíteni a tetteseket. Az a legdurvább az egészben, hogy az elkövetők természetesnek tartják a gyilkosságot. A gyanúsítottak konokul tagadnak, pedig szerintem  egyértelmű, hogy mit tettek.”

képek forrása: YouTube, kolozsvaros.ro

Hozzászólások