Dumbledore nevében írt levelet egy vérengzést ifjú túlélőjének J. K. Rowling

Cassidy Stay szüleit és négy testvérét veszítette egy mészárlásban

2014/08/09

Albus Dumbledore mágus nevében írt levelet egy texasi vérengzés ifjú túlélőjének J. K. Rowling, a Harry Potter-regényfolyam szerzője.

A 15 éves Cassidy Stay szüleit és négy testvérét veszítette el a július 9-i houstoni vérengzésben. Csodával határos módon ő túlélte a lövöldözést: sebesülten fekve úgy menekült meg, hogy halottnak tettette magát. Most nagyapjával él. A bűntényt a kislány nagynénjének volt férje követte el. A tragédia és a fájdalom közepette a kislánynak sikerült annyi erőt gyűjtenie, hogy fel tudott szólalni a mészárlás áldozatainak tiszteletre rendezett megemlékezésen.

Cassidy családja körében, akiket egy lövöldözés során veszített el
Cassidy családja körében, akiket egy lövöldözés során veszített el

Albus Dumbledore-nak a regénysorozat harmadik darabból készült, a Harry Potter és az azkabani fogoly című filmben elhangzott egyik mondatát idézte. Az igazgató az ünnepélyes tanévnyitó lakomán ekkor arról beszél, hogy a legsötétebb pillanatokban is meg lehet találni a boldogságot, csak emlékezni kell rá, hogy fényt gyújtsunk.

A megindító pillanat sokak számára azt mutatta meg, hogy a Rowling teremtette regényalakok utat találnak a fiatal olvasók szívéhez.

A megemlékezés után internetes kampány indult, amelyben azt kérték a brit írótól, vegye fel a kapcsolatot Cassidyvel. Rowlingnak az az ötlete támadt, hogy a regénysorozat legendás varázslója, a Roxfort (Hogwarts) Varázsló- és Boszorkányképző Szakiskola igazgatója nevében írjon a kislánynak. A lila tintával írt levél végén a jóságos mágus aláírása állt.

Az írás tartalma nem került nyilvánosságra, a szerző egyik szóvivője szerint “magánlevélről” van szó. Annyit tudni csak, hogy Cassidy Stay kapott egy varázspálcát és egy értesítést is, amelyben az áll, hogy felvételt nyert a Roxfortba.

 

Hozzászólások