Duplacsokis-epres muffin

Ettől a muffintól összefut a nyál a szánkban!

2017/04/26

Már nem csak fagyasztott gyümölcsöket lehet kapni szerencsére, hanem hatalmas szemű epreket is, ez pedig tökéletesen harmonizál a duplacsokis muffinnal.

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 12 dkg barna cukor
  • 0.8 dl napraforgó olaj
  • 2.2 dl joghurt
  • 26 dkg finomliszt
  • 2.5 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg eper
  • 5 dkg eper és porcukor a díszítéshez

Elkészítés:

1. A tojásokat és a barna cukrot habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és joghurtot, és elkeverjük.

2. Jöhet a liszt, a sütőpor, szódabikarbóna, kakaó. Folyékony, ragacsos, csokis masszává dolgozzuk. Beleöntjük az apró darabokra tördelt étcsokoládét és a felaprított epret. Óvatosan elkeverjük.

3. Egy kivajazott muffintepsibe vagy muffinformákba töltjük a krémet, és 180 fokon, kb. 20 perc alatt megsütjük.Ha megsültek, 10 percet pihentetjük, egy kevés apróra vágott eperrel és porcukorral díszítjük, és már fogyaszthatjuk is!

Jó étvágyat!

Hozzászólások