Durva dolgot találtak a beteg gyomrában!

2019/10/21

Előfordul legjobb helyeken is, hogy az ember véletlen vagy éppen direkt megeszik ezt-azt, ami nem feltétlen emberi fogyasztára ralkalmas. Így jártak azok a betegek is, akik gyomráról a következő röntgen felvételek készültek.

 

A jelenség többször fordul elő, mint gondolnánk. Gyermekek esetében a fő motiváció a kíváncsiság kielégítése, felnőtteknél a legtöbb alkalommal arról számolnak be az orvosok, hogy ittasan vagy fogadásból nyeltek le különböző fura dolgokat, de sajnos nem ritka az sem, hogy pszichés evési zavar okozza a gyomorba került idegen tárgyakat.

A pica evészavarban szenvedők igen bizarr tárgyakat is ízletesnek tartanak, mely különleges gusztust extrém vashiányuknak köszönhetnek. Egy nő például évekig élt szappanon, amivel nem is számít olyan durva esetnek, mint azok, akik üveget, szöget, hajat vagy még veszélyesebb dolgot lakmároztak.

Jöjjön pár durva felvétel, melyet orvosok tettek közzé:

Az első képen egy kínai srác gyomra látható, benne a kanalával. Egy társa megijesztette evés közben, úgy nyelte le. A másodikon azok bizony szögek, melyek csodával határos módon műtét nélkül távoztak a beteg szervezetéből. A harmadik képen a turmixba rejtett eljegyzési gyűrű landolt a beteg gyomrában. A negyediken egy klasszikus eset, ahol valakinek a műfogsora került az emésztőrendszerébe. Az utolsó képen pedig egy kisbaba pocakja, miután alaposan megkóstolta Spongyabobot.

Hozzászólások