Durva fagy zárja a hetet

-10 fok is lehet

2016/01/17

Vasárnap a nyugati, északnyugati tájakon számíthatunk hosszabb naposabb időszakokra, máshol erősen felhős, borult időre van kilátás, sok helyen fagy várható. 

received_2491012060986581

Kezdetben azonban az Alpokalján, késő délután pedig délkeleten hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, mely csúszós utakat okozhat. A többfelé élénk, erős, esetleg viharos északi, északkeleti szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. A naposabb tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk! Az ország nagy részén feltámad az északi, északkeleti szél. Hajnalban -3 és -10°C, délután -4 és +2°C között alakul a hőmérséklet.

Front nem lesz térségünkben, ugyanakkor a fagyos idő miatt a hidegfrontra érzékenyek körében erősödhetnek a tünetek. Görcsös panaszok, elsősorban hasi- és izomgörcsök jelentkezhetnek. A szeles időben alacsony lesz a hő- és komfortérzetünk, valamint erős fejfájás is előfordulhat. A betegségek megelőzése érdekében fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket!

Hétfőn kezdetben az ország keleti felén lehet több felhő az égen, majd délutánra ott is csökken a felhőzet. Számottevő csapadék nem várható. Hajnalban helyenként a derült, szélcsendesebb, hófödte tájakon -10, -12 fok is lehet, napközben pedig fagypont körül alakul a hőmérséklet.

Kedden kezdetben sok napsütésre van kilátás, majd délután nyugatra felhők érkezhetnek, de csapadék nem várható. Veszít erejéből a szél. Hajnalban a havas, derült, szélcsendesebb északi, északkeleti tájakon -12, -13 fok is lehet, és napközben is sokfelé fagyhat.

Szerdán több felhő lesz felettünk, elszórtan hószállingózás, gyenge hózápor is kialakulhat. Továbbra is lehetnek erős fagyok reggel, napközben viszont az ország déli felén megenyhülhet az idő, helyenként akár 4-5 fokot is mérhetünk.

Forrás: Időkép

Hozzászólások