Durva hidegfront közeledik

Ma még 30 fok körüli hőmérséklettel

2015/09/02

Szerda hajnaltól nyugaton többször megnövekszik a felhőzet, és érkezik a hidegfront, emellett az északi tájakon kevesebb, délen több napsütés valószínű, keleten folytatódik a napos idő.

Hajnaltól nyugaton, estétől az Északi-középhegység térségében is helyenként zápor, néhol zivatar kialakulhat. A délnyugati, szerdán az északnyugatira forduló szél főként északnyugaton és a főváros térségében megerősödik, erősödik a hidegfront hatása, a Kisalföldön, valamint zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 30 és 35 fok között alakul, de az Észak-Dunántúlon alacsonyabb lesz, ott 25 és 30 fok között valószínű.

felhosnapos

A fővárosi és az országos napi melegrekord is megdőlt kedden, a meteorológiai ősz első napján. Mostanáig a fővárosban ezen a napon 34,1 fok volt a legmelegebb, amit 1942-ben rögzítettek. Ehhez képest most Újpesten ennél több mint egy fokkal melegebb volt, 35,4 fokig melegedett a levegő.

Szeptember elsején az országban mostanáig 2012-ben mérték a legmagasabb hőmérsékletet: 35,2 fokot Körösszakálon. Kedden viszont a Békés megyei Dombegyházán 36,9 fok volt, így ez lett a napi új melegrekord. Szerdán is 30 fok körüli maximumra lehet számítani. A hét második felében, viszont fokozatosan lehűl a levegő.

Hozzászólások