Dzsudzsák Balázsé lett az Év Magyar Gólja

Első helyet ért a bukaresti csavarás

2015/03/26

2011 óta, az Aranylabda-gálán kiosztott FIFA Puskás-díj megalapítása óta minden évben átadják az Év Magyar Gólja-díjat is Budapesten. A FourFourTwo Magazin által alapított elismerést idén Dzsudzsák Balázs nyerte, akinek romániai csavarása 2014-ben nem talált legyőzőre.

Március 25-én, szerda este adták át a 2014-es Év Magyar Gólja díjat, melyet hagyományosan a szurkolók, majd egy tíztagú zsűri szavaz meg. Idén Dzsudzsák Balázs bukaresti gólja végzett az élen, amely nemcsak technikailag volt gyönyörűen kivitelezett, de lélektanilag is fontos pillanatban szerezte:

A díjat Nyilasi Tibor, a zsűri elnöke, a Ferencváros egykori európai ezüstcipős legendája, és Szöllősi György, az ötödik születésnapját ünneplő FourFourTwo magazin főszerkesztője adta át. Dzsudzsák külön megköszönte Nyilasinak, hogy a gól előtt azt tanácsolta neki, bátran fusson neki távolabbról a labdának.

A dobogón végzett még Gera Zoltán fejese a finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőn, és Sallai Roland gólja a Puskás Akadémia U17-es csapatában, a görög Panathinaikosz ellen. Az eddigi győztesek Gera Zoltán (2011), Huszti Szabolcs (2012) és Frőhlich Roland (2013) voltak.

Hozzászólások