EB Percek 01.

A kontinenstora Dynamic szemével

2016/06/10

Az idei foci EB nagyjából minden mást kiszorít a szerkesztőség fejéből. Hosszú évtizedek után végre megint kint vagyunk, megint világversenyen szurkolhatunk az aranylábú gyerekeknek! Az RC minden tagja annyira bezsongott, hogy még Dynamic is klaviatúrát ragadott, és leírta a véleményét a helyzetről. Jól tette – EB Percek 01 az RC Newson!

Indul a Labdarúgó Európa Bajnokság, ezért a következő harminc napban egy új rovatban, napi rendszerességgel próbálom meg összefoglalni a történéseket, mindezt szubjektíven, a saját meglátásaim és véleményem alapján.

És hogy ki vagyok én? Az az ember, aki elküldte a fenébe a Honvéd tulajdonosát, mert nem tetszett a hozzáállása, majd felhívtam a figyelmét a közösségi közlekedés szépségére, sőt egyes források szerint még a Wembleyből is aláztam.Okom lett volna rá, de ez legyen Hemi baja.

Soraimmal nem kívánok senkit megbántani, mindösszesen a tőlem megszokott őszinteséggel és szókimondással próbálom meg kiadni magamból a gondolataimat. Mivel ma van az EB első napja, így a bevezető írásomban leginkább általánosságban az eseménnyel és picit mélyebben a magyar válogatottal fogok foglalkozni.

Senkinek sem mondok újat azzal, hogy az EB esélyesei nem mi vagyunk. Ezzel nincs is semmi baj. Nagyon sok csapat odaérhet, akár a németek, spanyolok, franciák, de akár elképzelhető egy valamelyest meglepetésnek tűnő csapat győzelme is, mint például Belgium vagy Anglia. Kiszámíthatatlan, hiszen ezen nemzetek mindegyike betlizett már az elmúlt világversenyek valamelyikén. Nagyon remélem, hogy nem egy defenzív, antifutballt játszó csapat fog nyerni a végén, mert az a foci halála lenne számomra…

Alapvetően könnyű csoportba kerültünk. Nyilván lehetett volna könnyebbet is összeválogatni, de látva a többi négyest, nem gondolnám, hogy panaszkodnunk kellene.

Ausztria verhető, nem is beszélve Izlandról!. A portugálok pedig annyira értékelhetetlen futballt mutatnak számomra, hogy minden elképzelhető – persze egy súlyos vereség is. De mindent összevetve négy ponttal tovább lehet lépni a csoportból, ami lássuk be, nem tűnik lehetetlen feladatnak! Illetve nem tűnne, de… 

image2
Dynamic is tudja, kire kell fogadni!

És itt van az a de, ami annyira jellemző ránk! Hogy mi vagyunk azok, akik szinte mindig balszerencsések! Teljesen mindegy, meddig vezetünk, biztos, hogy a végén jön a hideg zuhany! Elég, ha csak a Veszprém kézilabdásaira gondolunk, vagy a Szolnok pólósaira. És akkor a számtalan futball példáról már nem is beszélek… Viszont van ennek a csapatnak egy másik arca is! Mégpedig az, amit a norvégok elleni pótselejtezőn mutatott! A csoportmeccsek után nem érdemeltünk kijutást, egyáltalán nem! De amit ezek a fiúk a két norvég találkozón mutattak… az előtt le a kalappal! Egyetlen kérdés marad csak, hogy melyik magyar csapatot fogjuk látni ezen a három mérkőzésen! Bízom benne, hogy a balszerencse és a fásultság csak a portugálok ellen fog kijönni! Mert igazából ott a leginkább mindegy!

Az utazó keret sok tagja alkalmas arra, hogy a két könnyebb találkozót eldöntse! És hiszem, hogy meg is lesz az a négy pont! Ezért ne tegyük rájuk harminc év minden terhét! 

Egyetlen üzenetem lenne a szövetségi kapitánynak, így a kezdőrúgás előtt! Honvéd szurkolóként sírva írom le ezeket a szavakat (mert ugye Böde Dani rossz csapatban játszik), de:

Ha van egy magyar és egy lengyel gólkirályunk is, akkor Tisztelt Kapitány Úr, tegyünk félre minden más szempontot, esetleg menedzseri nyomást és játszassuk már azt a két embert elől, akik képesek is gólt lőni!

Herr Möller, szóljon a főnöknek, és legyen már ennyi eszük könyörgöm! Vagy írjam le németül is?!

image1

Hajrá Magyarok!

Utóíratként a “Minden napra egy poszt” mottó jegyében nézzük a kapusainkat!

Király-Dibusz-Gulácsi

A sorrend nem véletlen. Talán a legegyértelműbb helyzet leghátul van. Király Gábor óriási rutinnal és még nagyobb szívvel játszik minden meccsen, megbízható és magabiztos. Jó az öreg a háznál, és nem is kérdés, hogy kinek kell kezdenie. És -bár ez nem lehetne szempont, de- meg is érdemli!

Viszont az sem kérdés, hogy a három meccsen két kapusnak játszania kell! Király az EB végén jó eséllyel szögre akasztja  a válogatott mezt (meg a mackónacit), úgyhogy szükségünk van a pótlására. Ennél a tornánál jobb és nagyobb esélyt nem kaphat senki, hogy bebizonyítsa, mennyire értékes és jó játékos. Fillérekért!

Remélem Dibusz nem csak az itthon domináló csapata mögött tud teljesíteni a “gyengébb” ellenfelekkel szemben! Bizonyíthat és biztosan fog is. Szem előtt van a hazai bajnokságban, jól teljesít, mindenki kíváncsi, mire elég ez nemzetközi szinten! Mert kell neki egy nívós bajnokság a fejlődéshez!

Gulácsi is fiatal, előtte is ott a jövő! Jó helyen van, a Király utáni éra nagy ígérete! Csak rajta múlik meddig jut el. De nem ezen az Eb-n kellene elkezdeni ezt az utat.

Bocs, Peti!

Hozzászólások