EB Percek 03.

De vajon milyen átok ül az angolokon?

2016/06/12

Már csak pár nap van vissza, és jön az első magyar EB mérkőzés, addig kénytelenek vagyunk beérni a kiscsapatokkal… EB Percek 03, csak az RC Newson

Mikor lesz már kedd?! Van most az a három nap, amit ki kell bírni. Ráhangolódásnak fogom fel, de egyre inkább azon kapom magam, hogy nem igazan érzem a magaménak az addigi meccseket, csak szükséges időtöltésnek tekintem az első igazi összecsapásig!

Albánia – Svájc

Belátom, az albánok is felnőttek ehhez a lehetőséghez. Egész jó kis meccset játszottak a svájci gárdával. Kár volt azért a korai gólért, de bőven egyenlíthettek volna a hátralévő időben! Sőt, még a kiállítás után is! Szerencsére az UEFA rájött arra, hogy meg kell emelni az EB létszámát.Ennek sok oka lehet, az egyik nyilván a bevétel, hisze a foci óriási üzlet, azonban biztosan benne van az is, hogy fel akarják zárkóztatni az eddig b-vonalas csapatokat is. Köztük Albániát, és legyünk őszinték, minket is. Ez a meccs volt a legjobb példa arra, hogy ezeknek a csapatoknak is van helyük egy nagy tornán, mert nem vallanak szégyent egy erősebbnek tartott ellenféllel szemben sem! És biztos vagyok benne, hogy egyetlen albán szurkoló sem szidja a csapatát (jelzem, okuk sem lenne rá), hanem örül, hogy részese lehet ennek a fociünnepnek!

via Reuters

Wales – Szlovákia

Vissza is utalnék az előző soraimra! Mindkét csapat először van kontinenstornán, és azt gondolom nem is kell tovább akvirálnom a felemelt létszám mellett. Picit felrémlett bennem a nyitómeccs is, mikor a szlovákok a legelején csak egy becsúszás miatt nem vezettek. Aztán nyilván ugyanaz történt: magához tért a walesi csapat is, és Magyarország éves GDP-je belőtt egy szabadrúgást! Ráadásul a kapus közben elindult egy kávéért. A másik irányba. Nem is értettem! Ezzel gyakorlatilag véget is ért az első félidő, rápihentek a nagy ijedtségre. A második játékrész megint tempósabban indult, gondolom tudtak pihenni a játékosok. Ennek meg is lett az eredménye, a szlovákok éppen csak beállt játékosa kiegyenlített! Gondoltam legalább jobb lesz a meccs – és el is kezdtek ismét hajtani. Szerencsére nem fulladt unalomba a stabil kis 1-1, mert bár Wales lőtte meg a második gólját és húzta be a három pontot, de Szlovákia is simán lőhetett volna meg gólt! Örülök, hogy nincsenek unalmas 0-0-ás találkozók!

via Index

Anglia-Oroszország

Az angol csapat nekem mindig hatalmas csalódás! Nagyon anglomán vagyok, imádom Londont, az egész angol stílust, mindent! Mégis, amikor fociról van szó, egy csapat biztosan kiesik legkésőbb a nyolc között, ez pedig Anglia! Pedig a játékosok adottak, a körülmények talán a legjobbak Európában, de mégis! Érthetetlen! Na de, gondoltam, talán majd most! Elvégre a spanyoloknak is hosszú idő után jött ki a lépés, nem is akárhogyan! És jönnek az oroszok! Ők lehetnek az EB meglepetései. Na azért nem kell túl sokat belegondolni ebbe, éppen csak annyit, hogy eljuthatnak akár a legjobb négyig is. De ők is nagyon hektikusak.

Ezekkel a gondolatokkal érkeztem el a kezdő sípszóig, és nem is tudom, min lepődtem volna meg jobban, és nem hittem a szememnek. Aztán mégis. Les. Anglia úgy kezdett, ahogy a tradíciók miatt mindig is kellett volna! Remek első félidő, sok angol helyzettel és egy nagy orosszal. Több középkezdés is lehetett volna, mégis 0-0 az állás, de végre láttam azt az oroszlánosokban, amit eddig is elvártam volna! Végig sokkal közelebb voltak a győzelemhez a szigetországiak, és nyomtak is, ahogy esélyeshez illik. Nagyon benne volt ebben a meccsben, hogy elfáradnak az oroszok. És be is érett az angol nyomás! Igazságtalan is lett volna, ha nem tudnak gólt lőni! Végre megtörhetett volna egy sorozat… de jött a semmiből egy egyenlítés, és visszatért minden a szokásos mederbe.

A végeredmény 1-1, az angolok verhetik a fejüket a falba, az oroszok pedig hatalmasat mentettek! Anglia elhitte, hogy már nyert! Óriási fejmosást és két irtó nagy pofont érdemelnek!

via Reuters

Középen minden rendben!

Elek-Gera-Kleinheisler-Lovrencsics-Nagy-Pintér-Stieber

Ez az a poszt nálunk, ahol a leginkább érzem az erőt. Meg kell dicsérjem Storckot, jól válogatta össze a fiainkat, akár a rutinra, akár a stílusra gondolok. A legnagyobb erőssége lehet a csapatnak ez a sor! Ha kell, besegítenek védekezni, de ha kell, kellően tudják támogatni az elől lévőket is. Én személy szerint ehhez az egységhez sorolnám még Dzsudzsákot is, és bizonyos körülmények között még Németh Krisztiánt is.

Sok múlik rajtuk, de annyira jónak érzem itt az elegyet, hogy inkább úgy fogalmaznék, hogy meccseket nyerhetnek ezek a srácok! Szükség is lenne rá, mert ahhoz, hogy a következő világversenyen is ott legyünk, nekik kell oda kerülniük, ahol előrébb juthatnak! De nem a kispadon! Aki a pénzért akar külföldre igazolni, az inkább adja le a szerelését már most!

Játszaniuk kell, és ennél jobb esélyt az elmúlt harminc évben nem kapott magyar focista!

Hozzászólások