EB Percek 04.

A horvát-töröktől a német-ukránig

2016/06/13

A hétvége utolsó játéknapján Dynamic ismét elemez, ahogy a válogatott csatársorát is tovább boncolgatja. Nektek mi a véleményetek? EB Percek 04!

Hosszú volt a szombat este… Picit belecsúsztunk az éjszakába fellépés után. Ilyenkor a szokásosnál is jobban tudom értékelni a saját ágyamat! Ahogy az egyik barátom mondaná: “Ilyenkor a csend is zavar!” Szóval pihenés és meccsnézés volt egész délután, ez mára a tökéletes program.

A horvát – török előtt szembesültem azzal, mennyire erős is a piros-fehér csapat. Egy sima és unalmas 0-0-t láttam bele a tegnapi első találkozóba, de a névsort látva tudatosult bennem, hogy ezzel a kerettel akár meg is nyerhetik az EB-t. A törökök pedig nyilván nem. Nem tartom rossz csapatnak őket sem, de valahogy nincs bennük erő. Arda Turan agyonsztárolt és túlértékelt játékos, aki Isten volt az Atletiben, de megokosodott és a pénzt választotta. Gratulálok hozzá! Nem hiszem, hogy egy-két szezonnál több van benne Barcelonában! Aztán mondjuk jöhet a Galata, és ennyi…

A vége 1-0, a meccs teljesen nézhető volt, kétség sem fért hozzá, ki lesz a győztes, és csak megköszönhetik Szulejmánék, hogy nem lett megalázó a vége! Nem hiszem, hogy sok sikerélményük lesz ezen a tornán, pláne ebben a csoportban. Viszont épp emiatt nagyon kíváncsi vagyok a spanyol-horvát meccsre!

via Reuters

A legnagyobb sötét folt számomra ezen az EB-n az észak-ír csapat volt. Egyszerűen nem tudtam őket hova tenni. Mindenre képesek. Annyira teher nélkül játszhatnak, hogy nem csodálkoztam volna semmin velük kapcsolatban! Lengyelország már egyértelműbb. Ha továbbjutnak a csoportból már azt is megköszönhetik. Van egy korpamentes Lewandovski a csapatban, és nagyjából ezzel mindent el is mondtam. Ettől függetlenül jó játékosok és jó csapat, de másképp fogalmazva inkább középszerűek és szürkék. Nem érzem bennük a kiugró eredményt.

A vége 1-0, a lengyelek behúzták a három pontot, ezzel meg is van az első győzelmük az Európa Bajnokságok történetében, de ha egy gólt tudtak csak rúgni az ötszázszoros oddsal (tippmix, ki nyeri az EB-t) rendelkező csapatnak, vajon mi lesz a németek és az ukránok ellen?! Segítek, semmi.

via Reuters

Végre bemutatkozott Németország is! Az EB legnagyobb esélyesének tartom őket, azonban első lépésként Ukrajnát kellett legyőzniük! 2-0-ra sikerült is, de amit az első félidőben műveltek, az nem volt annyira vidám… Ennek ellenére egy gólos vezetéssel mentek az öltözőbe. A második félidő ebből a szempontból már rendben volt, és most írhatnám, hogy magabiztos játékkal hozták a meccset, de inkább annyit írnék, hogy pont annyira fociztak, amennyire kellett! A 92. perces gól pedig igazából lényegtelen is. Az ukránok az első félidőben talán még jobban is játszottak, de csak egy lesgólig jutottak. Németország bemelegített, nekik még jó pár meccs hátra van, és igazán a csoportküzdelmek után kell csúcsformában játszaniuk.

via Reuters

Támadás!

Böde-Dzsudzsák-Németh-Nikolics-Priskin-Szalai

Tegnap már jeleztem, hogy számomra Dzsudzsi sokkal inkább középpályás, mint támadó. Persze ha a játékfelfogást nézzük, akkor beleillik a felsorolásba. Ez a leghálátlanabb poszt: innen a mennybe lehet menni, de óriásit is lehet bukni! Mindig a csatárok a legnagyobb sztárok, de ne felejtsük el, hogy a védők nyerik a meccset!

Talán egyedül csak Szalai a kakukktojás ebben a felsorolásban, de bántani nem akarom, hiába teszik ezt néhányan mostanában. Ádámnak rossz időszaka van, de ettől még nem felejtett el focizni. Jelenleg azonban vannak nála sokkal jobb formában lévő csatáraink is. Nikolics szinte minden fordulóban gólt lőtt, tele volt vele a szaksajtó, nem kell bemutatni senkinek az elmúlt évét. Nagyon nehéz lehet neki mindezek tudatában a kispadon ülni. Bizalmat kellene kapnia, folyamatosan!

Böde Dani igazi egyszerű srác, a szó jó értelmében! Nem játssza meg magát, őszinte és szívvel küzd! Imádom, ahogy nyilatkozik! Priskin számomra mindig is csak egy érthetetlen “lufi” volt, lehet lőtt 1-2 gólt, de lássuk be, nemhogy gólkirály nem lett a bajnokságában, de még házon belül sem jutott messzire. Némó kérdőjel… bármi benne lehet, mint ahogyan a nagy semmi is…

Nagyon nagyon ránk férne egy válogatott szinten is stabilan teljesítő és gólokat lövő csatárpáros!

FIGYELEM! NYEREMÉNYJÁTÉK!

TIPPELD MEG AZ AUSZTRIA – MAGYARORSZÁG MÉRKŐZÉS VÉGEREDMÉNYÉT! A HELYESEN TIPPELŐK KÖZÖTT KISORSOLUNK EGY DYNAMIC SAPKÁT!

13453422_1184046321614386_1728077126_o

Hozzászólások