EB Percek 05.

Harmatgyenge belgák, villantó olaszok, győztes magyarok?

2016/06/14

Magyarország számára az Európa  Bajnokság eddigi legfontosabb mérkőzése következik – 44 év után végre mi játszunk! Dynamic is leírja a véleményét: EB Percek 05!

Már csak egyet kell aludni (mire a cikk megjelenik, már egyet sem)! Egyre érdektelenebbé válnak számomra a találkozók,ahogy közeledik a kedd 18 óra! Nagyon remélem, hogy nem fogok agyvérzést kapni már az összeállítás olvasásánál!

Az, hogy a tippmixen a legtöbb gólt szerző magyar játékos kategóriában annak a Szalai Ádámnak van a legjobb odds-a (7,00),akinek a formáját tekintve játszania sem szabadna az csak érdekesség! Ami viszont fájó is, hogy rögtön ezután az okosok szerint az a legvalószínűbb, hogy senki nem szerez gólt a csapatból (8,00)!

tippmix

Na kérem szépen! Én kérek elnézést!

Nagyon vártam a spanyolok bemutatkozását. Ráadásul nem is a legkönnyebb ellenféllel kezdtek, hiszen Csehország bizonyította már néhányszor, mennyire nem egyszerű játszani ellenük!

Gyakorlatilag az egész mérkőzés során a címvédő csapat dominált, mégis csak a legvégén sikerült berámolniuk egy gólt, amivel aztán 1-0-ra meg is nyerték a mérkőzést. Mindig elmondják a nagy csapatoknál, hogy nekik a csoport küzdelmek tulajdonképpen a ráhangolódás és a torna második felére kell csúcsformában lenni. Ebben azért lehet igazság.

Nálunk ez remélem fordítva lesz, és az elején hozzuk ki a maximumot a játékunkból!

via Reuters

Az ír-svéd meccset igazából Ibra miatt néztem csak meg. Szegénynek az az egyetlen hibája, hogy svédnek született, bár ugye származást tekintve közel sem az. Világsztár, és valószínűleg nagyon jól is érzi magát a bőrében, nekem mégis hiányérzetem van vele kapcsolatban…

Az írekről mindent elmond az a tény, hogy megverték a németek a csoportjukban. Nem szabad őket leírni! Nincsenek kimagasló sztárjaik, mégis vezetni tudtak a svédek ellen, akik csak egy öngóllal tudták menteni a találkozót 1-1-re. Nagyon szeretném, ha továbbjutnának a csoportjukból! Borzasztóan kellemetlen ellenfelek!

via Reuters

A tegnapi nap legjobban várt összecsapása, és talán az eddigi párosítások legjobbika a belga-olasz meccs volt! A belgák az utóbbi idők legjobb csapatával érkeztek, és szerintem még maguk is elhitték, hogy van keresnivalójuk ezen az EB-n. Mikor megnéztem az olasz névsort, azon kaptam magam, hogy három nevet ismerek összesen. Ez annyira mondjuk nem csoda, hiszen nagyon nem szeretem az olasz bajnokságot és az olasz válogatottat sem, mert megölik a focit a stílusukkal. Ráadásul a nem is bízták a véletlenre és a nyugdíjasklubból is válogattak be játékosokat…

Mégis, nem hitem a szememnek, de támadó szellemben fociztak! Az első 20 perc észrevétlenül eltelt, annyira élvezhető volt a játék. Ezen a meccsen számomra nem volt kérdés ki fog nyerni. A belga csapat egyetlen feltűnő jelensége Fellaini volt! Na de ő sem a játéka miatt… Azon a hajon sírva nevettem!

Az EB eddig legszebb góljával hozta le ezt a 90 percet 2-0-ra az Azzuri!

via Reuters

Végre itt tartunk.

Nem tudom mi lenne a jobb döntés…támadó szellemben játszani vagy védekezni, ahogy csak tudunk. Én mindig is a támadó foci híve voltam, nem beszélve arról, hogy, ha Ausztria ellen védekező felfogásban játszunk, akkor mi lesz a portugál meccsen?! A halálom lenne, ha egy élvezhetetlen találkozón kapnánk ki egy vagy két góllal! Akkor már inkább legyen 3-2 vagy 4-3. Ide!

Dnyamic szelvényei. Ti mit gondoltok róluk?
Dnyamic szelvényei. Ti mit gondoltok róluk?

Ne felejtsétek el, hogy az esti meccs eredményére ti is tippelhettek, sőt még egy sapkát is nyerhettek vele! Kattintsatok IDE!

Az én összeállításom és felállásom, figyelembe véve a biztonságot is, éppen ezért így alakulna:

Király

Bese                          Juhász                               Lang                         Fiola

 Elek

Dzsudzsák                                      Pintér                                             Németh

Gera

Böde

HAJRÁ MAGYAROK!

Egy dolgot senki se felejtsen el! Magyarország 1972 óta veretlen az Európa Bajnokságokon!

Hozzászólások