EB Percek 08.

Kiesők, meglepetések és unalmas döntetlenek

2016/06/17

A tegnapi három meccs nem kevés meglepetést okozott, és meg is lett az EB első kiesője is. Dynamic az EB Percek 08 keretein belül természetesen elemez!

Furcsa EB ez!

Szerintem tegnap kezdett el gondolkodni az a tizenhat csapat, akik eddig is ott voltak a végső elszámolásnál, hogy mi a fenének kellett felemelni a létszámot huszonnégyre?! Ha megnézzük az eredményeket, igazából eddig Ukrajnán kívül mindenki az általános várakozáson felül teljesít. Illetve meg is fordíthatjuk ugye ezt a mondatot… Az eddig tuti befutónak hit nagyok teljesítenek gyengén. Az igazság valahol a kettő között van.

Hiszen aki eddig nem volt ott, az most szeretné megmutatni, nincs rajta teher, felszabadult a játék, mert pontosan tudják, hogy ők ezzel nem veszíthetnek semmit. Viszont nem keveset nyerhetnek!

Persze mindez nem azt jelenti, hogy nem Németország, Spanyolország, Olaszország vagy valamelyik “nagy” nyeri meg ezt a tornát, de tegnap komolyan elgondolkodtam rajta, hogy lehet nem volt hülyeség megtenni a mieink EB győzelmét!

Anglia – Wales 2-1

Gyakorlatilag brit belső háború. Milyen érdekes, hogy a meccs előtti napon az angol és a walesi szurkolók összefogtak egymással és úgy kakaskodtak az orosz kollégáikkal… Nem tudom, nálunk a Fradi és az Újpest tábora mennyire lenne egységes mondjuk az Ajax ellen, na mindegy.

Alapvetően elmondhatjuk, hogy leszámítva Bale pontrúgását végig fölényben játszottak az angolok, de számtalan példa volt már arra, hogy ilyenkor mindig a másik csapat lövi a gólt. Mint ebben az esetben is.

Biztos átfutott a fejeken, hogy már megint hogyan lehetnek ennyire szerencsétlenek! És igazából igazuk is van. De lássuk be, megérdemlik. Ha egy ilyen névsorral hosszú évek óta nem jutnak semmire, akkor azt csak maguknak köszönhetik!

Wales meg hozta, amit elvártunk. Minden játékosuk elitbajnokságokban edződik és játszik. Van egy világsztárjuk és egy másik “sima”. Ezzel az eleggyel nagyon jól gazdálkodnak, szerintem a motiválatlan oroszok ellen sem lesz kérdés, hogy behúzzák-e a három pontot!

via Reuters

Ukrajna – Észak-Írország 0-2

Igazából én voltam a hülye, hogy egy pillanatig is azt gondoltam, hogy itt nyerhetnek a sárgák. Elkövettem azt a hibát, hogy a múltat vettem figyelembe, nem pedig azt, ahogy csoportellenfelünk kijutott az EB-re. Szörnyű ukrán csapat volt a gyepen, jobban is jártak volna, ha a második félidő elején a jégeső miatt lefújják a meccset… A zöldek játszották, amit tudnak, nem voltak alárendelve, egyszerűen nekik ez a stílusuk – és mint a példa mutatja eredményesek is.

Megérdemelték a győzelmet, nagyon szimpatikus csapat, akik a semmiből, névtelen játékosokkal, de óriási alázattal és fegyelemmel mutatták meg a világnak, hogy ér annyit egy CSAPAT, mint két-három nagy név!

via Reuters

Németország – Lengyelország 0-0

Na ezt a meccset vettem fix 1-re én is.

Aztán rá kellett ébrednem, hogy elmúlt már ez a világ. Ha a lengyel támadók nem ennyire szerencsétlenek, akkor ezt a találkozót gólokkal kellett volna nyerniük! Mennyire más csapat jött ki a pályára, mint az előző meccsen…

Kiszámíthatatlanná vált ez az EB teljesen. Kíváncsian várom, hogy ki fog eljutni a legjobb nyolcig, mert néhány mérkőzés után sokszor azt gondolom, hogy gyakorlatilag bárki ott lehet. Nincsenek lefutott meccsek, még három gólt sem rúgott senki. Azért pár évvel ezelőtt ez már sokszor az első csoportkörben megtörtént!

via Reuters

Holnap végre újra mi játszunk.

Ahogy olvasom a híreket, Izland is minket akar megverni. Na most én nem tudom eldönteni a norvég-osztrák örömünnep, álomsorsolás feeling után, hogy ezek ezt komolyan gondolják-e, vagy csak simán ennyire fogyatékosok! Persze azt is belelátom, hogy már ez taktika lett a részükről, hogy mi elhiggyük, hogy már megint lebecsülnek minket. Azonban ez nagyon veszélyes! Hiába mondnak bármit, a fejekben, tudat alatt ott marad a gondolat, hogy ők az erősebbek.

Szerintük!

Szeretném hátradőlve és komolyabb izgalmak nélkül megnézni a Portugália elleni meccset, szóval az elvárás minimum egy pont.

Annyira jól összerakottnak tűnt a csapat az osztrákok ellen, hogy már be is zártam a széfbe a Magyarország nyeri az EB-t szelvényemet, nehogy elkeverjem valahova!

Hajrá!

Ne felejtsétek el, hogy még tart a nyereményjátékunk, amit EZEN a linken érhettek el!

Hozzászólások