EB Percek 11.

Búcsúznak az oroszok is, Wales megérdemelten csoportelső

2016/06/21

Egy nappal a magyar válogatott utolsó csoportmeccse előtt még mindig feszült izgatottság jellemző ránk. Talán holnap megnyugszunk, addig is EB Percek 11!

Lassan véget érnek a csoportmeccsek és elkezdődnek az izgalmasabb részek is! Azt gondolná az ember, hogy egy csapat, akinél minden feltétel adott, kezdve a minőségi játékosokkal mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a lehető legjobb szituációból várhassa a rájátszást. Én is ezt gondoltam… hogy ez lesz a leghajtósabb, legkiélezettebb forduló a három közül!

Oroszország – Wales 0 – 3

Sima null-három! Semmiféle ellenállást nem tanúsított a Sbornaja. Nem is értem, miért utaztak el Franciaországba. Nyilván edzőt buktatni nem egy EB-n fognak. Focisták, de ennyire biztosan nem egyszerűek. Érthetetlen volt a tegnapi meccsük is. Más kérdés azonban, ha ők tényleg ennyire képesek.

Azt a lehetőséget kihúznám a listáról, hogy a walesi csapat ennyire jó. Van két jó játékosuk, akik valóban próbálják csapatként mozgatni őket és szép focit is játszanak, ha az ellenfél hagyja. Átgazoltak az oroszokon és teljesen megérdemelten nyerték a csoportot. Hozzáteszem, az előzetes elvárásokkal szemben, meglepetésre.

via Reuters

Szlovákia – Anglia 0 – 0

Én nem tudom, mi kell még az angoloknak ahhoz, hogy egyszer végre a válogatottjuk is megtanuljon normálisan focizni! Teljesen kényelmesen elvegetáltak a meccsen. Persze támadgattak, helyzetbe kerültek, de nem láttam rajtuk azt a borzalmas megfeszülést, hogy ők most itt nagyon szeretnének nyerni és a csoportjuk élén végezni.

Hatalmas csalódás nekem ez a csapat. De azt is elhinném, hogy igazából csak velünk szeretnének játszani. A szlovákok meg elhiszik, hogy jók. Dehogy jók! Azt mondja a stúdióban valamelyik okos, hogy nekünk ebből a csoportból Wales lenne a legkönnyebb ellenfél. Hát a francokat! És ők a szakértők! Szlovákia a legkönnyebb ellenfél! Nyilván ez már teljesen mindegy. Csak néha a hajam kihullik, olyan hülyeségeket beszélnek a stúdióban!

Na sebaj. A mutatott játék alapján azt gondolom, hogy megérdemelt ez a sorrend. Senki nem gondolta volna, hogy a B csoportot az Oroszok fogják majd végigasszisztálni.

via Reuters

Holnap jön Portugália.

Nem számolgatnék, egyszerűen csak meg kell verni őket! Ez ennyire egyszerű. Aztán ha mégsem sikerül, legalább a lelkiismerete mindenkinek tiszta lesz, felemelt fejjel jöhetünk le a pályáról és várhatjuk a nyolcaddöntőt!

Ezt mondjuk egyáltalán nem értjük...
Ezt mondjuk egyáltalán nem értjük…
Hozzászólások