EB Percek 12

Hatalmas horvát diadal, török fordulat, kieső csehek

2016/06/22

Történjen ma bármi, a magyar válogatott mindenképpen ott van a legjobb 16 között! Ám a tegnapi nap nem csak ezért volt fontos. EB Percek 12 Dynamic-kal!

Tegnap továbbjutottunk!

Ezzel volt tele a német meccs után minden online médium. Mondjuk én azt gondolom, hogy ez már az izlandi 1 -1 után megtörtént.

Ma tét nélkül léphetünk pályára, illetve az egyetlen tét a nyolcaddöntős ellenfél. Nem vagyok benne biztos, hogy az a jó nekünk, ha legyőzzük a portugálokat, mert akkor nagyon nehéz ágra kerülünk.

Milyen jó érzés ezen gondolkodni ahelyett, hogy vajon felülünk-e a repülőre a csehek ,ukránok és a románok mellé! Csak keleti blokk… ez is érdekes.

Ukrajna – Lengyelország 0 – 1

Harmatgyenge meccs. Nem tudom, mit gondoltak az ukránok, lehet összebeszéltek az oroszokkal! A lengyelek meg ennél többre is képesek lennének, de nem lehet eldönteni, hogy ennyit tudnak vagy csak annyit adnak ki magukból, amennyi éppen szükséges a céljaik eléréséhez. Mindenesetre sárgák haza, piros-fehérek tovább!

via Reuters

Észak- Írország – Németország 0 – 1

Azért kezd kipukkanni ez a lufi is. A világ egyik csodája volt, hogy megnyerték a csoportot. Az ukránok legyőzése útólag már érthető volt. Picit sajnálom ezt a csapatot, megérdemelték volna a továbbjutást és igazából még össze is jöhet nekik, de sokra nem fognak menni. Elfáradtak. Legyenek büszkék arra, hogy itt vannak, mert nekik ez is hatalmas siker!

A németek gyakorlatilag szórakoztak. Nem tudom, hány óriási gólhelyzet kell nekik, hogy stabilan nyerjenek?! Majdnem meg is bosszulta ez magát a meccs végére. Ennek ellenére a torna legnagyobb esélyesei még mindig! Nagyon erős csapat, és a németek nem is nagyon szoktak szétzuhanni sem fejben, sem erőnlétben!

via Reuters

Csehország – Törökország 0 – 2

Egyértelműnek tűnt ez a párharc az előjelek alapján. Aztán mi történt itt is? Egy fásult, motiválatlan cseh csapat annyira simán kikapott a törököktől, hogy azon még Fatih Terim is csodálkozott. Később meg már azon, hogy miért nem vezetnek még négy nullra. Botrányos cseh csapat.

Elmondható erről az egész EB-ről, hogy érthetetlen és váratlan eredmények születnek folyamatosan. Hullámzó szinte minden csapat teljesítménye. A különbség csak annyi, hogy ezzel tudnak-e mindig nyerni vagy meglátszik az eredményekben is.

via Reuters

Horvátország – Spanyolország 2 – 1

A nap legjobban várt összecsapása. Óriási nevek mindkét oldalon! Bármelyik csapat képes arra, hogy megnyerje ezt a bajnokságot. És nem is volt rossz meccs! Nagyon hamar vezetést szereztek a borzasztó mezben játszó címvédők, aztán nem tudom mit gondoltak.

A horvátok nem adták fel, nem akartak másodikok lenni a csoportban és az utolsó percekben ki is egyenlítettek. Mindkét félidőben a végén rúgták a gólt. Ez a legrosszabb érzés a másik oldalon!

Teljesen megérdemelten verték meg a spanyolokat és nyerték meg a csoportot és lökték oda az ellenfelet az olaszok elé!

via Reuters

Ma pályán vagyunk!

Többször elmondtam már, én a győzelemért játszanék, nem figyelve a lehetséges ellenfelekre. De én mindig is ilyen voltam.

Lehet az most jobb taktika, hogy egy-két embert pihentetve, beáldozva ezt a meccset, bízva az éppen játszó tizenegyben, fegyelmezetten és harcosan odaállni a portugálok elé. Játszani, megadva a lehetőséget mindenkinek. Kudarcot vallani úgysem tudunk! Mert nekünk nincs veszíteni valónk! Ellenben kiejteni a Ronaldót… na az finom lenne!

Hajrá!

Hozzászólások