EB Percek 14-15.

Véget ért egy álom, de valami el is kezdődött!

2016/06/27

Kis szünet után folytatjuk a sorozatunkat Dynamic tolmácsolásával. Sajnos számunkra véget ért ez a kontinenstorna, de így is minden tisztelet a srácoké! EB Percek 14-15.

Volt egy szusszanásnyi szünetünk… Két nap meccs nélkül és ráadásul ilyen hőségben! Részünkről lazultunk is picit, elmentünk a család női szekciójával strandolni egyet. Szombaton viszont visszatért az EB, rögtön három találkozóval. Azt gondoltam, hogy lesz különbség a csoportban mutatott játék és a kieséses szakasz között, hiszen ez lenne a normális. Azt már döntse el mindenki saját maga, hogy látott-e bármi pozitív változást a pályán…

dynamiccsalad

Svájc – Lengyelország 1-1 (büntetőkkel 4 -5 )

Számomra mindkét csapat jellegtelen. Amilyen nevek vannak mindkét oldalon sokkal jobb meccset kellett volna játszaniuk. Mint például mi tettük ezt a portugálokkal. Furcsa ez az EB, sokszor leírtam már, de most is ezt érzem. Vagy még nem indult el igazán az a küzdelem, ami a végső győzelemről szól.

via Reuters

Wales – Észak-Írország 1 – 0

Ez egy teljesen kiegyenlített párosítás, mindkét csapat “kicsinek” számít az európai elitben, szóval megfordítva, akár egy Német – Spanyol összecsapás lehetne hasonló a “nagyoknál”. Igazából mindegy volt az eredmény, de érdekes, hogy Bale most nem tudott annyira villogni, bár eddig is csak szabadrúgásból tette.

Nagyon látszott mindkét csapaton az angol stílus, de nincs is ezzel semmi baj. Egy öngól döntött, szerintem kicsit érdemtelenül a walesiek javára, de hát ilyen ez a játék.

Sokan azt mondták, hogy ha a belgákon keresztüljutunk, akkor igazából már bent is vagyunk a négy között, hiszen mint kiderült, Wales lett volna az ellenfelünk, és ők sokkal gyengébbek. Kérem szépen, Wales a nyolc között van… és ők a gyengébbek. Értem.

via Reuters

Horvátország – Portugália 0 – 1 ( hosszabbítás után)

Mit is mondjak? A portugálok semmilyen focija hazaküldte a világsztárokkal teletűzdelt horvát csapatot. Mondjuk meg is érdemlik. Ennyire borzasztó és élvezhetetlen meccset én már régen láttam!

via Reuters

„Tegnap összetört egy álom,lassan megszokom,de mégis fáj…“

Egy olyan álom, amiben nagyon kevesen hittek két és fél héttel ezelőtt. Kaptunk ezektől a srácoktól valamit… Nem a nyolcaddöntőt, nem a csoportelsőséget. Sokkal inkább a reményt, hogy újra van itthon értékelhető futball! A hitet abban, hogy egy-egy jobb meccs és eredmény nem csak a véletlennek köszönhető. Az érzést, hogy magabiztosan ülhetünk le a TV elé, bárki is legyen az ellenfél! És a tudatot, hogy ez a válogatott bárkit képes lehet legyőzni, senkinek nem lesz edzőpartnere és egyenrangú félként fut ki a gyepre, de ami ennél is fontosabb, úgy is jön le onnan!

Magyarország – Belgium 0 – 4

Mennyire csalóka ez az eredmény!

Nem játszottunk jól! Nagyon nagyon sok labdát eladtunk! Rengeteget! És ez a meccs itt ment el. De nem baj. Volt egy olyan 78 percünk, amikor megnehezítettük a világ jelenlegi második legjobb válogatottjának dolgát! És volt egy utolsó negyed óra, amikor mindent egy lapra feltéve próbáltunk meg gólt lőni és támadni, de lekontráztak minket.

De kérdezem, jobb egy 1:0-l kiesni úgy, hogy nem kockáztattunk? Dehogy jobb! Sőt! Én nagyon csalódott lettem volna! Mindegy mennyit kaptunk a végén, mert nem ez számít! Hanem az, hogy itt voltunk ,és meg mertük próbálni!

Óriási elismerés mindenkinek, aki ebben részt vett és hozzá tett. Mondom hozzá tett, kedves Pintér Attila!

Meg van a reményünk és hitünk arra, hogy a két és fél hónap múlva kezdődő VB selejtezőket sikeresen teljesítjük! És ilyen már nagyon régóta nem volt! Persze mindig hülyítettek minket, hogy na majd most, mert milyen jók vagyunk… de most nem kell senkit hülyíteni, mert az emberek saját maguktól is úgy gondolják, hogy valami történt végre és VAN CSAPATUNK!

via Reuters

Volt még tegnap két mérkőzés… Egyik sem érdekelt.

Franciaország – Írország 2 – 1

A házigazdák hozták a kötelezőt, bár picit nehezebben, mint gondolták. Az írek előtt is le a kalappal! Nagyon drukkoltam nekik!

via Reuters

Németország – Szlovákia 3 – 0

Na, ez sima meccs volt. Nem olyan, mint a miénk. A szlovákok szépen egymás után megkapták a három góljukat. Nem is volt kérdés. Esélyük sem volt, a németeknek még egy kihagyott büntető is belefért.

via Reuters

A kieséses szakaszra picit megváltozott az EB képe. A kisebb csapatok,akik eddig minden erejüket összeszedve teljesítettek elfáradtak, vagy csak a nagyobbak kezdték el komolyabban venni a dolgokat.

Nem lesz meglepetés győztes ezen az EB-n ezt lássuk be,

De valami elindult!

Hozzászólások