EB Percek 16

Búcsúztak a címvédők, a vikingek kiverték az angolokat

2016/06/28

Tegnap olyan eseménynek lehettünk a szemtanúi, amiről a hazai és külföldi troll oldalak nagyon sokáig beszélni fognak még… EB Percek 16, csak nálunk!

Az első nap nélkülünk. És azt gondolom, hogy az első olyan meglepetés, amire valóban nem sokan számítottak! Tegnap hazaérkeztek a fiúk, és megtapasztalhatták ők is azt a szeretetet és örömöt, amit ők adtak nekünk június 10-e óta. Óriási tömeg gyűlt össze a Hősök terén, hogy ünnepelje a nyolcaddöntős Magyar csapatot! Hozzátenném, annyian voltak, mintha megnyertük volna az EB-t! Mi lesz, ha tényleg megnyerjük? Valószínűleg le kell majd zárni az egész várost!

Két meccs maradt mára. Az egyiken bármi lehetett volna, a másikat azt hiszem sokan fix egyesre vették.

Olaszország – Spanyolország 2 – 0

A címvédő nem lesz sorozatban harmadjára is bajnok. A számomra nevesincs focistákból álló olasz válogatott simán megverte a borzalmas mezben játszó spanyol csapatot. Érdekes, ez az új csapat, amivel ideérkeztek a kékek, sokkal jobb, mint a régi nagy nevekből álló, állandóan védekező csapat!

A második góljuk egy az egyben másolata volt a belgáknak lőtt második góljuknak, és az sem volt csúnya. Már-már szimpatikusan játszanak, pedig szinte velem egykorúak!

Anglia – Izland 1 -2

Úgy indult a mérkőzés, ahogyan azt egy esélyestől vártuk. Aztán megérkezett a rendezvényre Izland is, és Anglia hozta a szokásos formáját. Óriási védelmi hibák, és már kaptak is két gólt. Aztán semmi más nem történt, csak az ellenfél játszotta, amit igazán tud.

És hogy mi a különbség köztünk és az Angol csapat között? Mi tudtunk gólt lőni Izlandnak hátrányból, ők nem… Hozták a szokásos formát, nem is vártam tőlük mást, de valahogy az ember mindig reménykedik. Most két nap szünet jön megint, aztán a negyeddöntők.

Lengyelország – Portugália

Nagyon rossz meccsnek ígérkezik az eddigiek alapján. Valószínűleg nézhetetlen. De itt a lehetőség, hogy megcáfoljanak a csapatok!

Wales – Belgium

Túl könnyű győzelmet adtunk a belgáknak. Nem tennék rá nagyobb pénzt, hogy a rendes játékidőben legyűrik Bale-éket!

Németország – Olaszország

Na ez lesz az a találkozó, ahol minden lehet! De egész jó eséllyel ennek a nyertese fogja haza vinni a serleget a végén.

Franciaország – Izland

Nem hiszem, hogy nevetőgörcsöt kaptak a franciák az ellenfél hallatán! Nem lepődnék meg, ha Izland ezt a meccset is behúzná!

És bár nem idetartozik, de emlékezzünk meg Bud Spencer-ről is, aki tegnap este hunyt el római otthonában! Ahogy szokás az mérkőzések előtt, kérlek titeket, hogy egy perces néma csenddel tisztelegjünk emléke előtt!

via Facebook

Nyugodj békében!

Hozzászólások