EB Percek 17.

PortEgáliának a negyeddöntőre lett annyi pontja, mint Magyarországnak

2016/07/01

Kezdetüket vették a nyolcaddöntők, tegnap újabb csapat búcsúzott az Európa Bajnokságtól, mi pedig elemzünk. Dynamic, RC News, EB Percek 17!

Elérkeztünk a véghajrához!

Tegnap megkezdődtek a negyeddöntők, köztük is a legunalmasabbnak ígérkező párharc. Nem sok jót vártam ettől a párosítástól.

Lengyelország – Portugália 1 – 1

Tizenegyesekkel : 4 – 5

Többször leírtam már, számomra a portugálok semmilyen focit nem játszanak. Stílustalanok, elképzelés nélküliek, és úgy néz ki az egész csapat, mintha mi játszanánk itt a ház előtti pályán. Semmi taktika, semmi szervezettség. Sikerül, ahogy sikerül – ez tegnap sem változott.

Lewa végre betalált, és azt gondoltam, hogy ez egy jó meccs lehet. De nem lett az. A lengyelek is hozták a szokásost. Kiegyenlített Portugália (mert azért ennyire nem bénák) és szépen le is ült a mérkőzés.

Ezzel a döntetlennel kéz a kézben bekocogtak a tizenegyesekig.

Tegnap megfordult a fejemben, hogy esküszöm félnek Ronaldotól a csapattársai és az edző is. Tény, ő a legnagyobb sztár és nem csak a válogatottban. Biztosan sokat nyom a szava. Én azon gondolkodtam, hogy vajon miatta nem mernek-e rendesen játszani. Mert a főnöknek kell az EB serleg, és inkább nyerjük meg rossz és unalmas focival, mint hogy kiessünk egy látványos, támadószellemű játékkal.

Az egész jó nevekből álló lengyel alakulat büszke lehet arra, hogy eljutott eddig. Mondjuk már az elején is megírtam, hogy maximum ennyi van bennük szerintem is, de ezt legalább hozták. Hullámzóan teljesítettek ők is, volt jobb és rosszabb meccsük. Leginkább az a baj, hogy egy mérkőzésen belül is képesek voltak ezt produkálni.

via Reuters

Ma folytatódik a cirkusz, és egy kis csapat nagy esélyt fog kapni!

Wales – Belgium

Ha mindent átgondolok, a játékosokat, az eddigi meccseket és a kvalitásokat, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy ebbe a párosításba belelátok három-négy gólt is.

Remélem egy szórakoztató mérkőzésen lesz 3- 2 vagy 4 – 3 az egyik csapatnak. És igazából mindegy is, hogy kinek.

Tegnap beindult a hazai futball élet is. Pályára lépett az MTK és a Videoton is az EL selejtezőkben.

Hozták a kötelezőt, az MTK idegenben 1:1-et játszott, a Vidi pedig itthon 3:0-t.

Csalóka eredmények, harmatgyenge ellenfelek. Pláne, hogy Felcsúton még kiállítások is voltak a moldáv csapatból és igazán csak ezek után kerekedett felül a fehérvári gárda, mert addig egy stabil 1:0-ra voltak képesek.

Talán végre a hazai klubéletben is elindul valami fejlődés a válogatott sikerei után, és az induló csapataink közül legalább kettő feljut a főtáblára, és még tavasszal is láthatjuk őket nemzetközi pályákon küzdeni.

Hozzászólások