EB Percek 20

Hamarosan itt a vége... de előtte vár még ránk két összecsapás is!

2016/07/04

A franciák magabiztos, fölényes győzelmet arattak az utolsó percig kitartóan küzdő izlandiak fölött. De vajon mi várható a folytatásban? EB Percek 20!

Tegnap véget ért az izlandi csoda is. Kihunyt a sarki fény. Sajnos idővel várható volt, hogy kiismerik a játékukat és komolyan fogják venni őket. És azért egy negyeddöntőt illik is komolyan venni, főleg, ha házigazda vagy egy eseményen.

Franciaország – Izland 5 – 2

Szerintem a francia csapat elkezdte megnézni felvételről az ellenfél meccseit, és megtalálták a megoldást ellenük. Hozzáteszem, sajnos. Én örültem volna, ha továbbmennek. A házigazdák azonban annyira lehengerlő és eredményes focit mutattak, hogy fel kell kötnie a kantáros gatyát a németeknek is, mert pokolian nehéz elődöntő vár rájuk.

Minden tiszteletem az izlandiaké, mert nem adták fel és ráadásul gólokat is tudtak lőni! Nagyon jó meccset játszottak, bár egy pillanatig sem volt esélyük a győzelemre.

via Reuters

Várhatjuk az elődöntőket, ahol Walesnek soha nem látott esélye van arra, hogy döntőt játsszon majd, mert a portugál csapat eddig annyira impotensen játszott, hogy eljönniük is kár volt. Olvastam ma, hogy az itthoni “edző szakma” nekiment Storcknak, mert nem ért hozzá, mert nem jók a módszerei stb…

A helyzet ezzel az, hogy akár még így is lehetne, csak az itthoni edzők ezek szerint még erre is képtelenek voltak. Szóval nem is értem ezt az egészet. Semmit el nem érő emberek véleményeznek és kritizálnak egy sikeres embert? Mindegy, miért lett sikeres. Ez kicsit olyan nekem, mint amikor óriási labdarúgó tehetségeink elemzik mondjuk a német válogatott játékát, és elmondják, hogy mi volt a hiba a taktikájukban és mit csináltak rosszul.

Jézusom! Nem kicsit hiteltelen az egész jelenlétük!

Hozzászólások