EB Percek 22

Homokszem került a német gépezetbe. Griezmann a neve.

2016/07/08

Az utolsó előtti cikk a rovatban búcsúzó világbajnokokról, meglepően jó házigazdákról és természetesen a döntőről szól. Dynamicé a szó, EB Percek 22!

Superman, Batman, Griezmann…

Mindig az a sztár, aki a gólt lövi! Pláne így van ez, ha rögtön kettővel is beköszön az ellenfélnek, akit jelen esetben Manuel Neuernek hívnak.

Franciaország – Németország 2 – 0

Házigazdához méltóan kezdtek a franciák, és akár már az első tíz perc végén is vezethettek volna. Gondolom kellően tanulmányozták a statisztikákat és nem akartak ugyanabba a folyóba lépni újra és újra. Le akarták győzni a németeket és ez így is van rendjén. Aztán persze jött a szokásos folytatás: erősödő német mezőnyfölény, de semmi komolyabb helyzet, sem itt, sem ott.

Egészen az utolsó pillanatokig, ahol igazából helyzet szintén nem volt, mindösszesen egy szöglet után szerencsétlenül pattanó labda találta meg Schweinsteiger kezét. Tizenegyes. És Griezmann most nem hibázott. Rá és az egész francia csapatra is igaz, hogy folyamatosan egyre jobban és hatékonyabban játszanak. Nem hiába mondják azt, hogy a nagy csapatoknak a végére kell csúcsformában lenniük, nem pedig az elején lődözni a gólokat négyesével.

A második félidőben aztán eldőlt, hogy a németek nem tudnak mit kezdeni a kékekkel, és ahogy lenni szokott, jött a második gól, szintén Griezmanntól. Mellesleg a srácból egy normális kiabálást nem néz ki az ember annyira kis szende és bárgyú az arca. De a pályán gyilkos. Nagyon jó játékossá vált az Atleticoban, és még mindig nincs a csúcson!

Megérdemelten nyertek a franciák egy fásult és ötlettelen német csapattal szemben. Igazából esélyük sem volt. Ha minden ebben a tendenciában marad, akkor lealázzák vasárnap a portugál csapatot. És remélem így is lesz!

via Reuters

Végszóként gratuláljunk klubcsapatainknak, hogy a nevenincs ellenfelek végre nem tudták megalázni egyiket sem és mindenki továbblépett! Remélem senki nincs abban az önámításban, hogy mennyire jó lett a klubfocink is! Mert nem lett az!

Nagyon hosszú még az út, de legalább most már jó az irány! És drukkolok, hogy legalább egy csapatunk felérjen a főtáblára, bármelyik sorozatban!

Hozzászólások