EB Percek 9-10.

Feltámadó belgák, búcsúzó románok és aggódó portugálok

2016/06/20

A magyar csoportelsőségtől a román bukásig – Dynamic elemez, miközben mi még mindig euforikus hangulatban vagyunk a szombattól! EB Percek 9-10!

Eltelt ez a hétvége is, túl vagyunk a csoportkörök első két fordulóján. Eljött a pillanat, amikor már nem lehet alibizni, nem lehet kivárásra játszani. Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ebben a tíz napban elértük azt, hogy nincs is erre szükségünk. Meg van az a négy pont, amit már az első írások egyikében is említettem, amennyi elég lesz a továbbjutáshoz.

Belgium – Írország 3 – 0

Most vagy a belgáknak jött ki ennyire a lépés, vagy Írország lett az első olyan “kis csapat“, amelyik elfáradt. Talán picit mind a kettő. Persze simán benne is van ebben a meccsben, hogy a flamandoknak minden összejött, a zöldeknek meg semmi. Nem szeretném, ha ez a belga csapat jönne szembe a nyolcaddöntőben, mert úgy tűnik kezdenek nagyon is formába lendülni.

via Reuters

Portugália – Ausztria 0 – 0

Ugye ez a mérkőzés a mi döntetlenünk után volt. Igazából nem is érdekelt, de egy dolog fontos lett volna szerintem, mégpedig az, hogy nyerjenek a portugálok. Mert akkor egy annyira könnyed és gyakorlatilag tét nélküli meccsünk lehetett volna, hogy viszonylag nagy összeget mertem volna feltenni a döntetlenre. De nem ez történt. Ronaldo és bandája hozta a szokásos semmit. Jellegtelen és rossz focit játszanak, és még a tizenegyest is sikerült elnagyképűsködnie CR-nek. Őszintén remélem, hogy nem ellenük fognak megokosodni…

via Reuters

Svájc – Franciaország 0 – 0

Sok szót nem érdemel. Ékes példája annak a meccsnek, amikor nem fontos senkinek, hogy kihajtsa a belét és pont elég mindenkinek az egy pont, hiszen továbbjutottak. Ilyen lehetett volna a mi portugál találkozónk is.

via Reuters

Románia – Albánia 0 – 1

Mit is mondhatnék… másnak e tájék mit jelent…

Őszintén és szívből gratulálok az albán válogatottnak, hogy pár év alatt eljutottak addig, hogy a szánalmas kis csapatból egy továbbjutásra esélyes gárdává váltak! Persze azért ők izgulhatnak az eredmények miatt rendesen.

Meg merem kockáztatni, a románok az EB legrosszabb csapat voltak. Nem mutattak semmit, nem játszottak jól, sőt leginkább sehogy. Se erő, se elképzelés, se motiváció nem volt bennük. Nálam ők a huszonnegyedikek, bármi is történik még az utolsó fordulóban.

via Reuters

Izland – Magyarország 1 -1

Végre.

Izland is egy olyan válogatott, aminek nagyon jól jött ki a lépes a selejtezőben, de a védekezésen kívül nem sok mindent tudnak. Picit a 2004-es görög csapat rémlett fel előttem, bár ők azért nem voltak ennyire defenzívek. Szerintem ki is fognak esni majd Ausztria ellen.

Igazából három dologról szólt ez a mérkőzés: a tizenegyesről, Király Gabi lábközötti kidobásáról és arról, hogy felborult a pálya!

Jó volt nézni ezt a meccset! Mert mentek, nem adták fel, mert Storck sok-sok beszari kapitány után mert csatárokat behozni, még Juhász helyett is! ÓRIÁSI GRATULÁCIÓ! És az sem érdekelt volna, ha emiatt kapunk egy kontrából még egy gólt! Végre azt láttam, hogy nyerni akarunk, bármi áron! Menni és felszántani a pályát! VÉGRE!!!!

Király kidobása annyira jelentéktelen volt a közvetítésben, hogy látni is alig lehetett. Viszont legalább ennyire felkapta a média. Szóval ha így tervezted, Gabi, akkor sikerült!

A tizinél nem tudtam eldönteni, mit fújt be ez a szerencsétlen kopasz, de sajnos régi igazság az is, hogy tizenegyes az, amit a bíró megad. Ettől függetlenül szerintem nem Király megmozdulása volt a kiváltó ok, hanem az utána lévő Kádár ütközés. Rágódni kár ezen az egészen, mert jobb nem lesz, és lássuk be, legalább meg tudta mutatni a csapat, hogy tudnak hátrányból is játszani! Nem is akárhogyan! Jó látni ezt a társaságot! Végre nem érzi magát alárendeltnek senki!

via Reuters

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nem kell számolgatni a portugálok ellen. Mert önerőből másodikak nem tudunk lenni a csoportban. Ha megverjük őket, elsők vagyunk, ha kikapunk akkor meg nagyon könnyen harmadikok. Mindkét esetben borzasztóan nehéz ellenfél jöhet. Persze tök jó lenne, ha ikszelne Ausztria és Izland, de mindkettőnek élet-halál kérdés a meccs, szóval erre nem számítanék.

Konkluzió:

Minden következmény nelkül lehet játszani a saját játékunkat, hiszen második hely úgysem tőlünk függ. Úgyhogy akkor már inkább legyen hét pontunk és essenek ki a portugálok!

Hozzászólások