Eddig ezeket az utakat zárták le hóvihar miatt

Több helyen menteni kellett

2015/02/09

Számos helyen másodfokú riasztás van már érvényben a Dunántúlon, ahol a viharos erejű szél megnehezíti, vagy szinte lehetetlenné teszi a közlekedést. A hóvihar miatt több utat le is zártak, mivel folyamatosan hordja rájuk a havat, újratermelődő torlaszokat emelve.

Zala megyében lezárták a Zalaszentbalázs és Gelse, a Pölöskefő és Gelse (itt menteni is kellett), és Magyarszerdahely és Újudvar közötti utakat, a Balaton-felvidéken pedig Zirc környékén takarítják a 82-es főutat. Tata és Kömlőd között is számíthatunk útlezárásra.

A néhol nyolcvan kilométer per óra erősségű szél, és a húsz-harminc centi hó gondot okoz még Kaposvár és Marcali térségében, Lengyeltótinál, Igalnál, Kaposfüred és Somogyaszaló között, több helyen rendőrök irányították a hóátfúvások és hóvihar miatt megbénult forgalmat. Erre járva ilyen körülményekre számítsunk:

Másodfokú figyelmeztetés van a hófúvások veszélye miatt Baranya, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala, elsőfokú pedig Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyékben, de a viharos szél miatt Budapesten is készültség van.

A közútkezelő jelentése szerint nincs elzárt település az országban, minden megközelíthető, de a hózáporoknak és a hóátfúvásoknak hétfőn sincs vége.

Hozzászólások