Eddz otthon – gumikötéllel III. rész

Bicepsz, tricepsz és has gyakorlatok

2014/06/08

A gumikötél az az eszköz, ami olcsón beszerezhető és minden izomcsoportot képes átmozgatni. Otthon a szobában, a folyóson, a kertben az udvaron – tehát bárhol használható.

Könnyen elfér egy zsebben így akár egy utazásra is magával viheti az ember. Ami még vonzóvá teheti, hogy a többi alakformáló eszközhöz képest igen olcsó. Azért, hogy minél aprólékosabban meg tudjuk mutatni nektek, hogyan kell a gumikötelet jól használni. Három részes sorozatunkban testrészenként megmutatjuk, hogyan eddzétek magatokat. Ezúttal a bicepsz, tricepsz és a has izmainak formálását vesszük górcső alá.

EGYKEZES BICEPSZ:

Állj harántterpeszbe elülső lévő lábaddal állj rá a szalag egyik végére majd ugyanazzal a kézzel fogd meg a szalag másik végét. Könyöködet szorítsd, a tested mellé emeld, fel addig a kezedet addig ameddig csak tudod, úgy hogy a könyököd nem mozdulhat el a tested mellől, majd ereszd vissza kiinduló helyzetbe. Megfelelő ismétlésszám után válts kezet és lábat.

ismétlésszám: 4x 20

gumikötél

KÉTKEZES BICEPSZ:

Állj szintén harántterpeszbe és kissé dőlj előre lábaddal állj a szalag közepére majd mindkét kezeddel fogd meg a szalag végeit. Ugyanazt a mozdulatot ismételd meg egyszerre, mint az egykezes gyakorlat során.

ismétlésszám: 4x 15

gumikötél

TRICEPSZ:

Állj terpeszállásba majd az egyik sarkaddal állj rá a szalag egyik végére úgy, hogy a szalag kövesse a hátad vonalát majd az egyik kezeddel fog meg a szalag másik végét és nyújts ki teljesen a karod, fejed fölé (füled mellett), majd onnan engedd vissza a karodat a tarkódhoz.

ismétlésszám: 4×20

gumikötél

HAS:

Feküdj hanyatt majd a szalagot a talpaid alatt húzd át a kötelet és mindkét kezeddel fog meg a szalag végeit. Enyhén emeled fel a lábad és aztán húzd őket a mellkasodhoz. Majd szép lassan nyújtsd ki a lábad. Figyelj arra, hogy felsőtested folyamatosan a talaj fölött legyen kicsivel, ne érje a hátad a földet.

ismétlésszám: 4x 20hasizom_2

Fontos, hogy a pihenőidő soha ne legyen több 1 percnél és az összes gyakorlatot lassan, kontrolálva végezzük el.

hasizomGyakorlatok erősségét tudod változtatni az ismétlésszám növelésével valamint a fogás szélességével, szalag rövidebbre csomózásával illetve egy erősebb szalag használatával

Szerző: Petruska Szonja

 

 

 

 

Hozzászólások