Édes ajándékötlet házilag

Örökítsd meg gyermeked lábnyomát!

2014/12/01

Mivel is okozhatnánk a legnagyobb örömet szeretteinknek, mint egy családot ábrázoló vagy a családról szóló ajándékkal? Egy szeretnivaló ajándékötlet a kisgyermekünk segítségével.

Már csak hetek választanak el a karácsonytól, így épp itt az ideje elkezdeni az ajándékokon gondolkodni. Kinek, mit adnánk a családban, mennyi összeget szánunk rá, minek örülnének a legjobban.

A kézzel készített tárgyak mindig nagyon jó ötletnek tűnnek, hiszen azon kívül, hogy álatlában költséghatékonyak, nagyon kreatívak, különlegesek és természetesen nincs is annál különlegesebb, mint ha valaki saját maga készíti el az ünnepi meglepetést.

Akár újszülött érkezett a családba, akár nagyobbacska már a gyermek, csodálatos ajándékötlet lehet mind a nagyszülőknek, mind a rokonoknak egy lábacskás lenyomatos meglepetés.

szív

Mi kell hozzá?
– 2 tojás
– 2 kanál liszt
– 1 teáskanál só
– 0,2 dl dl víz
– fél darab élesztő

Egyszerűbben: egy natúr tészta.
Gyúrjuk össze, hagyjuk állni, majd formázzunk belőle szív alakú tésztát. Ha van szív formánk, még jobb, de hha nincs, ezért nem kell külön beruházni rá.

iStock_000020235503_Medium (1)
Hagyjuk a tésztát pihenni legalább egy órát, hogy kicsit szilárduljon, de egy óra után is ellenőrizgessük, hogy mennyire szilárdult meg. Fontos, hogy ne legyen nagyon puha, de teljesen szilárd sem.
A lányeg, hogy a kis lábat még bele tudjuk állítani úgy, hogy kivehetőek legyenek a lábujjak, a talp formája.

M
iután elkészült a nyomat, várjunk, amíg megszilárdult a tészta, majd vagy hagyjuk natúr állapotban, vagy fessük le egy számunka szerethető színnel.
Biztos, hogy nagyon örülni fog neki az ajándékozott.

sziv2

 

 

 

Hozzászólások