Édes hawaii csirkemell

A keleties ízekkel sosem lehet mellényúlni

2017/03/13

Mindig is kedveltem a keleties ízeket és ahogy megláttam ezt a receptet, tudtam, hogy azonnal ki fogom próbálni. Nagyon bejött ez az édes hawaii csirkemell. 

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • 3 db tojás
  • 1 bögre kukoricaliszt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Szósz:

  • 6 ek szójaszósz (1/3 bögre)
  • 1 bögre barna cukor
  • 2 dl ananászlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db közepes piros kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 10 dkg ananász (feldarabolt)

Elkészítés: 

1. A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk fel. Aztán sózzuk, borsozzuk. Az egyik tálba üssük bele a tojásokat, és verjük fel. Másik tálba tegyük a kukoricalisztet.

2. A húsdarabokat forgassuk először a lisztbe, majd a tojásokba, és végül a felforrósított olajba. Pár perc alatt világosbarnára sülnek. Szedjük ki őket, és tegyük át egy sütőedénybe.

3. Keverjük össze egy tálban a szósz hozzávalóit, és öntsük rá a kisütött, várakozó csirkedarabokra. 180 C°-ra előmelegített sütőben lefedés nélkül 1 órán át süssük, negyed óránként óvatosan átkeverve.

4. Főtt rizzsel tálaljuk. Tetejére újhagyma zöldjét szórjuk díszítésképpen.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások